Marco Elsafadi er opptatt av kraften som oppstår i relasjonen mellom mennesker – på godt og vondt. Livet handler om samarbeid. Mennesker bygger hverandre opp og bryter hverandre ned daglig. Er vi bevisst rundt vårt ansvar i samspill med våre medmennesker?
Viktigheten av det gode samspillet var hovedtemaet da Marco fra «Mesternes Mester» leverte tre spesialtilpassede foredrag for elever, foresatte og ansatte ved Den Norske Skolen Malaga. -Absolutt alt i livet handler om vennskap, samspill og et godt nettverk, sa Marco til elevene. -Inkludering er større og viktigere enn vi kanskje tror. At alle blir gode til å ta vare på menneskene rundt seg, er veldig viktig for at alle skal ha det bra, sa Marco til en sal med vidåpne barne- og ungdomsører.
Det første Marco gjorde da han kom til skolen vår, var å slenge seg med i ballbingen, der den tidligere elitespilleren spilte basket med elevene og knyttet relasjoner med smil, anerkjennelse og rosende ord. – Det første jeg merket da jeg kom inn i skolegården, var at her er det god stemning, roste Marco.
Forut for foredraget var rektor Trude Jahren i kontakt med Marcos management og formidlet hvordan vi tenkte oss at hans foredrag kunne tilpasses vår virkelighet.
«For de aller fleste elever er ikke bare skolen skole, men også den eneste arenaen
de har for sosialisering og å skape nettverk. Det er derfor svært viktig at alle, spesielt de voksne, er seg sitt ansvar bevisst og forstår betydningen av og kraften i de relasjonene vi skaper i vårt lille felleskap» Trude Jahren.
Vi vil være blandt de beste på bruk av ny læringsteknologi
Hvordan kan vi ved Den Norske Skolen, Malaga bruke teknologien til å utvide horisonten for elevene våre med den nyeste teknologien som hjelpemiddel? Fire ressurser fra Den Norske Skolen, Malaga deltok under Apples European Leader Summit (ELS) og BETT 2018 i London i januar.
På Apple European Leader Summit (ELS) får ledende aktører innen læringsteknologi, demonstrert bruken av Apple´s nyutviklede produkter og programvare. Lærere og andre ledere i Europa som jobber med teknisk utvikling inviteres til denne årlige eventen i London. BETT 2018 er også en stor teknologisk messe, der ledende aktører innen utvikling og bruk av teknologi får vise seg frem.
Kim Slaatsveen, som leder skolens tekniske satsning, rektor Trude Jahren, assisterende rektor Hilde Rasmussen og IKT-ansvarlig Petter Tryggestad, var alle er med på disse eventene, som skolen anser som årets viktigste event for sin egen tekniske utvikling.
Vi dro fordi vi vil strekke oss etter de aller beste i Europa, forteller Kim entusiastisk. Deltagerne fra skolen fokuserte på hvilken læringsteknologi som kan være interessant for våre elever både i ungdomsskolen, og for barnetrinnene.
Søk skoleplass
Søknadsfristen for opptak av elever for skoleåret 2018/2019 gikk ut den 1. februar. Skolen, som i utgangspunktet har plass til 140 elever, vil straks vi har oversikt over søkermassen meddele om vi har ledig kapasitet og på hvilke trinn denne kapasiteten finnes. Etter hovedopptak tar skolen inn elever etter ventelisteprinsippet. Vi foretrekker at alle elever er på plass til skolestart, og alle må være på pass senest 1. oktober.
Av Nina C. Kaasin Simarud