Månedsmagasinet på Costa del Sol
Málagas hærfører: Víctor Sanchez del Amo

Málagas hærfører: Víctor Sanchez del Amo

Han tok over et Málaga som etter en svært god start i Segunda División, var i fritt fall og havnet lenger og lenger bak direkte opprykksplass. Supporterne hadde fått nok av Juan Ramón Lopez Muñiz’ defensive fotball og krevde hans avgang. Inn kom en trener som på kun to måneder klarte å opparbeide seg heltestatus!
 
Málaga de Noruega
 
Del Amo signerte for Málaga CF 15.april 2019 etter at laget hadde falt ned på 6.plass, kun ett poeng over plassen som ikke (!) ga kvalifisering til La Liga, plassen hvor Deportivo la Coruña lå. Foran seg hadde 43-åringen syv kamper å gjøre det på. Og det skulle gjøres med et lag som var i fryktelig dårlig form, og mot lag som var ekstremt tøffe å møte. Víctor signerte på en mandag, og allerede på fredagen ventet en komplisert bortekamp mot et Alcorcón som hadde vært oppe i toppen hele sesongen.
 
Kampen endte med en imponerende 4-1 seier til Málaga, og Víctor var i gang. De resterende kampene i Segunda División endte med fem seire, én uavgjort og ett tap, og del Amo hadde klart å ta Málaga opp på en solid 3.plass, kun fem poeng bak Granada, som gikk direkte opp. Tredjeplass betydde imidlertid kvalifisering, og den skulle spilles mot Deportivo la Coruña, Victors gamle klubb både som trener og spiller. Nå var sannhetens time kommet.
 
Fra Real Madrid-stallen
43-åringen er født i Madrid. Som 11-åring ble han føyd inn i rekkene til Real Madrid. I hovedstadsklubben gikk han gjennom hele systemet og fikk sin debut for A-laget i 1995-96 sesongen. Etter to sesonger på A-laget til Real Madrid, gikk turen til Racing Santander, og deretter til Deportivo la Coruña, hvor han ble i syv sesonger.
Víctor fikk også sjansen til å bære den spanske landslagstrøya ved åtte anledninger. I et intervju uttalte 43-åringen:
’’Det er de vakreste øyeblikkene i min karriere som fotballspiller. Landslagsspill er det viktigste man kan oppnå, og å bære flagget på brystet er den største stolthetsfølelsen man kan ha’’.
 
Til Málaga
Etter å ha vært trenger for en lang rekke klubber i inn- og utland, kom Victor altså til Málaga og La Rosaleda der det skulle spilles play-off-kamper mot Deportivo. Det startet bra. Etter 18.minutter går Málaga opp til 1-0! Etter en utlikning fra Depor, smeller Javi Ontiveros inn 2-1 til Málaga. Enda et bortemål, og Málaga leder 2-1 borte!
Víctors Málaga fortsatte å virke uovervinnelige, helt til det var spilt 63 minutter, da Depor igjen utliknet og deretter scoret to ganger til på kort tid. 4-2 til Depor, og plutselig var situasjonen en helt annen.
Oppgaven på hjemmebane var å vinne med to mål, ingenting annet. Supporterne mobiliserte gjennom hele uka, og dannet et stemning i byen som man sjelden har sett. Laget til Víctor hadde allerede skapt et vanvittig engasjement. Det ble planlagt ’’recibimiento’’ (velkomst) av spillerbussen, og innbyggerne i Málaga og områdene rundt hang ut flaggene sine flere dager før kampen. Det lå til rette for en vanvittig stemning, og det ble det.
 
Sterke øyeblikk
Kampen hjemme mot Deportivo ender ikke slik vi ønsker. Deportivo vinner 1-0 etter en keepertabbe på slutten av kampen. Men det som hendte etter kampslutt er ett av de mest ikoniske og vakre øyeblikkene som har funnet sted på Estadio La Rosaleda; samtlige supportere ved kortsiden, og store deler av resten av stadion står igjen og hyller spillerne og trenerne etter et såpass viktig tap, og det faktum at det blir nok et år i Segunda. Spillere og trenere holdt rundt hverandre mens de så opp mot tribunen; flertallet av dem med tårer i øynene. Víctor tapte kanskje kvaliken, men, på bare ni kamper hadde Víctor vunnet noe særdeles viktig: Fansens kjærlighet og tillit. 43-årngen klarte, på kun få kamper å skape et enormt engasjement rundt klubben og mannskapet sitt, et engasjementet som fortsatt i stor grad er gjeldende, selv etter en håpløs sommer og start på sesongen 2019/2020.
 

Arilds corner

Fotball og ringene i vannet
 
Mange har vært innom fotball eller andre idretter, lag, korps, kor og speideren, fra de vokste opp og videre opp igjennom livet.
 
Man opplever opp og nedturer, samhold og vennskap, engasjement, dugnader, sorger og gleder…
Gjennom årene forsvinner noen og andre kommer til. Nye bekjentskaper, venner og miljøer.
Men det sosiale fellesskapet man er i og kommer inn i er viktig for mange og er en del av livet.
Engasjementet og samholdet sprer seg. Mange byr på seg selv, treffer nye venner med samme interesser, mange er med i andre miljøer og vennskap utvikles.
 
Oso Polar med et sosialt miljø
 
La Peña Malaguista Oso Polar er den eneste norske supporterklubben til fotballklubben Málaga CF. Supporterklubben har et godt sosialt miljø, basert på fotballinteresse, men består av mange fasetter.
Matchene på La Rosaleda, Málaga CFs hjemmebane, sammen med de fantastiske malaguistas, Málaga CFs superfans, skaper en flott ramme rundt matchene. Selv om laget og spillerne, heltene, ikke er noe topplag om dagen, så…
Sjeiken får rote videre med klubben, men…
 
Peña med mange jern i ilden
Foruten fotballen treffes medlemmene jevnlig. Foran TV ved fotballmatcher og andre interessante program. Reiser til bortematcher og besøk hos andre interessante lag og stadioner. Det er mange hyggelige opplevelser med fotball, god mat og drikke, interessante byer og steder å besøke, samt andre aktiviteter.
Dette er limet som binder Oso Polar sammen. I tillegg kommer medlemsmøter, fester og mer uformelle sammenkomster.
 
I stadig utvikling
Nye mennesker, vennekretser, andre aktiviteter og interesser. Alt dette bidrar til at det sosiale vennskapet sprer seg som ringer i vannet.
Mange har familie, venner og bekjente som kommer med og opplever et inkluderende og åpent miljø som skaper videre engasjement og fine opplevelser.
Vi i Peña Oso Polar søker kontinuerlig å utvikle oss for å skape et aktivt miljø og et sosialt fellesskap. Vi vil skape hyggelige opplevelser.
Bli med å opplev dette sammen med oss og bli en del av ringene i vannet.
 
 
Nytt styre i Peña Oso Polar
 
Den offisielle norske og svenske supporterforeningen Oso Polar – Isbjørn – valgte på årsmøtet i slutten av oktober nytt styre. Øverst fra venstre: Atle Fugelsnes, Thomas Holmgren og Arne Bjørndal. Nederst fra venstre: Terje Hølland og Tor Arne Finsrud (president).
 
osopolar
 
 
Kontakt med La Peña Oso Polar
 
Vi i Peña Oso Polar – den eneste offisielle norske supporterklubben til Málaga CF – arbeider hele tiden for å gjøre tilbudet til medlemmer, følgere og alle som vil være med, bedre. Vi benytter Facebook og e-post.
 
Vil du bli med i supportergruppa Peña Oso Polare eller dra på fotballkamp med Málaga CF, ta kontakt på:
www.facebook.com/pena-oso-polar
 
 
 
Av John Arild Folkvord

Del

Kanskje du også vil like

© 2009-2019 Det Norske Magasinet – Norrbom Marketing.
Designed and developed by yummp.

Søk på Det Norske Magasinet

Planlagt vedlikeholdsarbeid: Lørdag 5. august 2023 fra kl. 08.00 vil det foretas oppdateringer på norskemagasinet.com. Vær oppmerksom på at nettsiden vil være utilgjengelig i perioden når det foretas oppdateringer. Det samme gjelder for NorskePLUSS mobilappen.