Månedsmagasinet på Costa del Sol
Metroen kanskje klar allerede i 2020 · Tilskudd for elbiler trer i kraft · Varm sankthansaften

Metroen kanskje klar allerede i 2020 · Tilskudd for elbiler trer i kraft · Varm sankthansaften

Del

Share on facebook
Share on twitter
Share on pinterest
Share on email

Metroen kanskje klar allerede i 2020

Etter ti år med konstante forsinkelser og budsjettutvidelser ser fremtiden nå litt lysere ut for Málagas ambisiøse metroprosjekt. Siden nyttår har Junta de Andalucía nemlig intensivert arbeidet, med det resultat at metroen kanskje allerede ved utgangen av 2020 kan stå klar. Det er byggingen i Málaga sentrum som er komplisert og har trukket ut, men med de nye positive utsiktene kan metroen, som i dag går til togstasjonen, nå helt til foten av Calle Larios om halvannet år. Det skjer samtidig som kommunen og Juntaen holder på å legge en plan for om, og hvordan, metroen skal utvides til også å nå teknologiparken (PTA) og sykehuset (Civil).
 
 
{loadposition google_native}
 
 

Tilskudd for elbiler trer i kraft

el biler
 
De nye statstilskuddene til fremtidens elbiler er nå trådt i kraft. Således kan en forbruker fra i dag få et tilskudd på opp til 5.500 euro for å kjøpe ny elbil. Tilskuddet søkes direkte hos bilforhandleren, som hjelper med utfylling av søknaden. Tilskuddet gis også til kjøp av elektriske motorsykler samt til hybridbiler. I disse tilfellene lyder den økonomiske støtten på hhv. 750 euro og opp til 2.600 euro.Regjeringens plan går ut på at det fra år 2030 kun skal være halvparten så mange av nåtidens bensin- og dieselbiler på gaten og at det fra år 2040 kun skal forhandles elbiler.
 
 
 {loadposition google}
 
 

Varm sankthansaften

sankt hans
 
Årets lengste dag blir sannsynligvis også årets varmeste. Meteorologene sier at den varmebølgen som trakk inn over Málaga-provinsen på torsdag vil vare ut helgen. Det betyr temperaturer opp til 34 grader og en tørr, varm luft. Tradisjonen tro blir Costa del Sols strender fylt til bristepunktet på søndag kveld, når årets lengste dag skal feires. Mange tenker også bål, men vær oppmerksom på at hver enkelt kommune har sine egne regler for hvor og når det er lov å brenne bål. Vanen tro venter det et par dager med intensivt opprydningsarbeid på kystens kilometerlange strender etter årets lengste, og kanskje også festligste aften.
 
 
{loadposition google_native}
 

Del

Share on facebook
Share on twitter
Share on pinterest
Share on email

Kanskje du også vil like

Søk på Det Norske Magasinet