Månedsmagasinet på Costa del Sol
Stor debatt om utlendingers selvangivelse · Skjebnedag for provinsens kommuner · Første golfbane i store problemer

Stor debatt om utlendingers selvangivelse · Skjebnedag for provinsens kommuner · Første golfbane i store problemer

Stor debatt om utlendingers selvangivelse

Den nokså omtalte model 720 i den spanske selvangivelsen skaper nok en gang debatt i Europa-parlamentet. Eller rettere sagt; parlamentet stevner nå den spanske regjeringen for en EU-domstol, da man mener at model 720 er diskriminerende og strider imot flere elementære prinsipper i EU-samarbeidet. Model 720 er den posten på selvangivelsen hvor utlendinger i Spania skal oppgi deres aktiver utenfor landets grenser. Det var den forhenværende PP-regjeringen som i 2012 innførte model 720 for å sikre skatteoppkreving på alle inntekter og verdier som en utlending med skatteresidens i Spania måtte ha. Til tross for flere påtaler har den nåværende-PSOE regjeringen heller ikke endret lovgivningen, som juristene i EU ikke godkjenner og aksepterer. De mener at den spanske model 720 er alt for proteksjonistisk og medvirker til å hindre den frie kapitalbevegelsen i EU. EU-parlamentet mener også at de spanske sanksjonene til borgere som ikke har oppgitt alle sine aktiva i model 720, er ute av proporsjoner. Bøtene ligger som oftest på mellom 1.500 og 10.000 euro pluss et tillegg på opp til 150 prosent på den skatten som det spanske skattevesenet mener å ha gått glipp av.
 
 
 
gif vanian
 
 
 

Skjebnedag for provinsens kommuner

Etter tre uker med harde forhandlinger var lørdag siste frist for innsettelsen av borgermestere og byråd i landets kommuner. En landsdekkende pakt mellom Partido Popular og Ciudadanos fikk stor innflytelse på utvelgelsen av borgermestre – også i Málaga-provinsen. I flere kommuner som Málaga, Nerja og Rincón de la Victoria sikrer PP seg borgermestersetet via støtte fra Ciudadanos og/eller et siste mandat fra VOX. Blant unntakene er Torremolinos, hvor det var drama til det siste. Her bevarer PSOE borgermesterposten takket været et mandat fra et byrådsmedlem som for bare 14 dager siden ble ekskludert fra VOX for å ha deltatt i byens årlige ’Gay Pride Parade’. Dramaet i den lille kommunen Tolox, i Sierra de las Nieves nord for Marbella, endte i et fredelig forlik mellom PP og PSOE, som ble enige om at hvert parti tar to år i borgermestersetet. De to partiene fikk til kommunalvalget nøyaktig like mange stemmer (603 stemmer til hver), og det har ikke tidligere skjedd i spansk valghistorie. Til gjengjeld er dramaet i Mijas kommune langt fra løst. Både Partido Popular og Ciudadanos vil ha borgermesterposten. Førstnevnte er størst, men sistnevnte er ikke redde for å leke med PSOE tross den landsdekkende pakten. Avgjørelsen om Mijas’ politiske fremtid er utsatt til 5. juli.
 
 
{loadposition google_native}
 
 

Første golfbane i store problemer

baviera golf2
 
Det er smil og optimisme på Costa del Sols mange golfbaner. Baviera Golf ved Torre del Mar er dog et unntak. Nylig sa banen opp 10 av sine 17 medarbeidere grunnet store økonomiske problemer. Det betyr at banen allerede fra denne uke kun kan holde åpent fra mandag til fredag. Baviera Golf slo dørene opp i 2001 og var bare den andre golfbanen som ble åpnet øst for Málaga. Añoreta Golf ved Rincón de la Victoria var pioner i området. Det er delte meninger om Baviera Golf, men beliggenheten og utsikten er det bestemt ikke noe galt med. Banen havnet imidlertid i sine første problemer under finanskrisen, da byggefirmaet bak golfbanen og det nærliggende ambisiøse byggeprosjektet gikk over i betalingsstopp. Tross flere redningsplaner har golfbanen aldri riktig fått hodet over vannet, og administratoren av banen søker nå etter en ny kjøper.
 
 
{loadposition google}
 
 

Del

Kanskje du også vil like

© 2009-2019 Det Norske Magasinet – Norrbom Marketing.
Designed and developed by yummp.

Søk på Det Norske Magasinet

Planlagt vedlikeholdsarbeid: Lørdag 5. august 2023 fra kl. 08.00 vil det foretas oppdateringer på norskemagasinet.com. Vær oppmerksom på at nettsiden vil være utilgjengelig i perioden når det foretas oppdateringer. Det samme gjelder for NorskePLUSS mobilappen.