Månedsmagasinet på Costa del Sol
Stor spenning før kommunevalgene · Trafikkaos løst
 · Storaksjon mot narkotikagjeng


Stor spenning før kommunevalgene · Trafikkaos løst
 · Storaksjon mot narkotikagjeng


Stor spenning før kommunevalgene

Den politiske situasjonen i de fleste kommunene på Costa del Sol er mer anspent enn noensinne da det forventes at et enkelt mandat eller to vil bestemme hvem som skal sitte på borgmesterplassen de neste fire årene. Man forventer en mye større valgoppslutning enn tidligere og politikernes valgprogrammer og løfter lider ikke av mangel på kreativitet. Som eksempel har Málagas borgmester Francisco de la Torre annonsert at han vil gjøre Málaga til den sikreste byen i Spania med flere politi og ved å sette opp tusen hjertestartere på gater og strender. Samtidig lover hans motpart fra PSOE å gjøre Málaga til landets mest dyrevennlige by ved å gi skattemessig lettelse til alle som adopterer et forlatt kjæledyr.
 
Kampen mellom de to ledende kandidatene blir tett, akkurat som i resten av provinsens mange kommuner. Generelt forventes en liten nedgang for Partido Popular, mens PSOE og Ciudadanos vil gå videre. Sistnevnte stiller opp i samtlige kommuner i år. Det samme gjelder det nye partiet i spansk politikk, VOX, som imidlertid nesten ikke har hatt tid til å mobilisere seg og heller ikke bemerket seg vesentlig i valgkampen. Det samme kan sies om Podemos satellittpartier som lider av divisjoner og intern uro. På mandag morgen er valgresultatet klart og alt tyder på at de lokale politikere da går ut i noen harde forhandlinger for å samle flertall.
Velger skal sette to kryss på søndag, da valgene til Europaparlamentet blir fusjonert med kommunalvalget.
 
 
 
 
{loadposition google_native}
 

Trafikkaos løst

I over ti år har det vært daglig trafikkaos ved avkjørsel 222 mellom Torremolinos og Benalmádena. Den dårlige avkjørselen fra motorveien har forårsaket lange og ikke helt ufarlige bilkøer i opptil 15-20 minutter i rushtiden. Men fra denne uken har mye av trafikkproblemet endelig blitt løst, da det er åpnet opp to nye avkjørsler. Disse nye avkjørslene letter ankomsten til både Torremolinos og Arroyo de la Miel / Benalmádena, og de lange bilkøene forsvinner nesten. Utvidelsen og forbedringen av veinettet rundt avkjørsel 222 vil imidlertid fortsette frem til slutten av 2020. Budsjettet på totalt 11 millioner euro finansieres av staten.
 
 
{loadposition google}
 
 

Storaksjon mot narkotikagjeng

 
En massiv politisk handling først i uken førte til 20 arrestasjoner, konfiskering av våpen, kontanter og en stor mengde rusmidler. Dette er andre gang på bare en uke at det spanske politiet slår til mot Málagas og Andalusias narkotikagjenger. Aksjonen denne uken ble koordinert mellom politiet i Malaga, Sevilla, Granada, Huelva og Cadiz. I alt gjennomførte politiet 24 aksjoner i private hjem og industrihaller. Tre av aksjonene skjedde i de to små landsbyene nord for Málaga, Villanueva del Trabuco og Villanueva de Tapia, hvor narkotikagjengene trodde de kunne operere i fred.
 
 
{loadposition google_native}

Del

Kanskje du også vil like

© 2009-2019 Det Norske Magasinet – Norrbom Marketing.
Designed and developed by yummp.

Søk på Det Norske Magasinet

Planlagt vedlikeholdsarbeid: Lørdag 5. august 2023 fra kl. 08.00 vil det foretas oppdateringer på norskemagasinet.com. Vær oppmerksom på at nettsiden vil være utilgjengelig i perioden når det foretas oppdateringer. Det samme gjelder for NorskePLUSS mobilappen.