Månedsmagasinet på Costa del Sol
Kommunevalget ble en grøsser · Flere og flere ferieboliger · Nye 100- og 200-eurosedler i omløp

Kommunevalget ble en grøsser · Flere og flere ferieboliger · Nye 100- og 200-eurosedler i omløp

Kommunevalget ble en grøsser

I flere kommuner måtte stemmene fintelles, før valgresultatet fra søndagens kommunevalg kunne offentliggjøres. I Málaga-provinsen går både Partido Popular og sosialistpartiet PSOE frem, hvilket er meget uvanlig. Deres fremgang skjer naturligvis på bekostning av de nye partiene, som på landsbasis ellers sanker inn stemmer som aldri før.
For både Podemos, Ciudadanos og VOX ble kommunevalget således en stor skuffelse.
I Estepona, Marbella og Fuengirola sikret PP seg et absolutt flertall, mens det forventes at man i Nerja og Málaga lett kan samle flertall. I Benalmádena vant PSOE, mens det i de øvrige kommunene som Torremolinos, Mijas, Rincón de la Victoria, Vélez-Málaga (Torre del Mar) og Almuñécar er lagt opp til lange og tøffe forhandlinger, hvor alt kan skje.

 
 

{loadposition google_native}

 

Flere og flere ferieboliger

Mengden av ferieboliger på Costa del Sol fortsetter sin massive vekst. Bare i mai måned ble det registrert over tusen nye boliger for utleie i Málaga-provinsen. De mange nye registreringene betyr at det i dag, fordelt over hele provinsen, er registrert litt over 33.000 ferieboliger med en samlet kapasitet på 163.000 sengeplasser. Til sammenligning råder provinsens mange hoteller over 101.000 sengeplasser. Den store veksten i antall ferieboliger er konsentrert rundt kystbyene, men ellers jevnt fordelt over hele Costa del Sol. Junta de Andalucías ansvarlige for turisme, Nuria Rodríguez, ser positivt på utviklingen og påpeker at loven fra 2016, som påbyr ferieboligutleiere å registrere seg og dermed deklarere sin leieinntekt, fungerer riktig godt. På den annen side finner man flere beboerforeninger som mener at den massive turismen holder på å ødelegge deres lokale boligkvarter.
 
 

{loadposition google} 

 
 

Nye 100- og 200-eurosedler i omløp 

Sedler
 
Denne uken kommer de nye 100- og 200-eurosedlene i omløp. De nye sedlene vil etter hvert erstatte de nåværende sedlene, på samme vis som man tidligere har erstattet de opprinnelige 5-, 10-, 20- og 50-eurosedlene. De nye sedlene får en revidert design, som inkluderer flere små sikkerhetselementer for å unngå forfalskning. Blant annet ses en ny sølvstrek i de nye sedlene, som også blir en anelse høyere, så de får samme format som 50-euroseddelen. Med de nye sedlene i omløp har den europeiske sentralbanken skiftet ut samtlige sedler siden euroen ble introdusert i 2002. 500-euroseddelen blir ikke skiftet ut, da den langsomt skal ut av sortimentet. Således trykkes det ikke lenger flere 500-eurosedler.
 
 
 
{loadposition google_native}
 
 
 

Del

Kanskje du også vil like

© 2009-2019 Det Norske Magasinet – Norrbom Marketing.
Designed and developed by yummp.

Søk på Det Norske Magasinet

Planlagt vedlikeholdsarbeid: Lørdag 5. august 2023 fra kl. 08.00 vil det foretas oppdateringer på norskemagasinet.com. Vær oppmerksom på at nettsiden vil være utilgjengelig i perioden når det foretas oppdateringer. Det samme gjelder for NorskePLUSS mobilappen.