Månedsmagasinet på Costa del Sol
Supermarked reddet i siste liten · Ny P-kjeller på Hospital Costa del Sol innvies · Grønt lys til Starlite Festivalen · Málagas pariserhjul skal rives ned

Supermarked reddet i siste liten · Ny P-kjeller på Hospital Costa del Sol innvies · Grønt lys til Starlite Festivalen · Málagas pariserhjul skal rives ned

Del

Share on facebook
Share on twitter
Share on pinterest
Share on email

Supermarked reddet i siste liten

Banco Santander har tilsynelatende reddet supermarkedkjeden Día fra konkurs. Supermarkedet fikk Banco Santander med på en redningsplan denne uken, som gir Día en kapitalinnsprøytning på 380 millioner euro samt refinansiering av gammel gjeld. Día er Spanias tredje største supermarked med 43.000 ansatte fordelt på 3.000 supermarked. 2018 ble et elendig år for virksomheten, som led et tap på 352 millioner euro. Første kvartal har med et tap på 144 millioner euro også vært katastrofalt. Día gikk for få år siden over til en ny forretningsmodell med flere små supermarked, som hver har sin franchise-taker. Etter en fin start har de siste par årene vært elendige, men både Banco Santander og de øvrige kreditorene tror på Días nye plan og omstruktureringer.

 
 

{loadposition google_native}

 

Ny P-kjeller på Hospital Costa del Sol innvies 

En ti år lang konflikt om rettighetene til drift av parkeringskjelleren under Hospital Costa del Sol i Marbella er nå endelig løst. P-kjelleren har inntil nå vært stengt på grunn av en konflikt mellom Junta de Andalucía og byggefirmaet, som hadde blitt lovet driften av P-kjelleren mot å ferdiggjøre utvidelsen av sykehuset. Men både byggefirmaet og Juntaen kom i økonomiske vanskeligheter og så begynte den juridiske tautrekkingen.
 
De nye folkene i Junta de Andalucía har dog fått løst konflikten raskt. Den underjordiske P-kjelleren har 956 plasser fordelt på tre etasjer og vil løse sykehusets mangeårige parkeringsproblem. Parkeringsplassene vil fra i dag være gratis, men kommer senere til å koste én euro for tolv timers parkering.
 
 
 
{loadposition google}
 
 
 

Grønt lys til Starlite Festivalen 

For åttende gang er Starlite Festivalen i Marbella klar med et stort og ambisiøst konsertprogram, og i år har festivalen ikke hatt problemer med å sikre seg de nødvendige tillatelsene. Kommunen og selskapet bak festivalen har nemlig blitt enige om en leie på 125.000 euro, mot tidligere bare et symbolsk beløp, og så kan festivalen problemfritt gå av stabelen fra 26. juni til 12. september. Det er i alt 79 dager med konserter, og det nokså omtalte nattdiskoteket, som lukker klokken 05.00. Det er musikken og de støyende gjestene herfra som tidligere har ført til massive naboklager. Derfor nølte det tidligere bystyret med å gi Starlite Festivalen de nødvendige tillatelsene for et par år siden, og Starlite truet med å flytte festivalen til en annen by. Denne konflikten hører nå fortiden til.
 
 
 

{loadposition google_native}

 
 

Málagas pariserhjul skal rives ned 

En langvarig konflikt mellom kommunen, havnepolitiet, naboer og virksomheten bak det store pariserhjulet i Málagas havn har endt opp med at sistnevnte nå må pakke sammen pariserhjulet og takke for denne gang. Meningene om pariserhjulet er delt; noen synes det er flott, prangende og en god turistattraksjon, mens andre – spesielt naboene – synes det er for fargerikt og slettes ikke passer inn i en gammel by som Málaga. Kontrakten mellom kommunen og virksomheten bak pariserhjulet var toårig. Den forlenges ikke, og virksomheten har bedt om 30 dager til å få pariserhjulet pakket sammen.
 
 
 

Del

Share on facebook
Share on twitter
Share on pinterest
Share on email

Kanskje du også vil like

Søk på Det Norske Magasinet