Månedsmagasinet på Costa del Sol
Billigere telefoni i hele Europa · Drastiske nedskjæringer i Banco Santander · Frykter flere drap

Billigere telefoni i hele Europa · Drastiske nedskjæringer i Banco Santander · Frykter flere drap

Billigere telefoni i hele Europa

En ny EU-lov legger et tak på teleselskapenes priser på telefoni i Europa. Fra 15. mai må det ikke koste mer enn 19 cent i minuttet å ringe innenfor EU-grensene, og en sms-melding må maksimalt koste seks cent. Europa-Parlamentet ønsker at EU skal være et fritt og billig kommunikasjonsområde. Den nye loven omfatter samtlige 28 EU-land samt Norge, Island og Liechtenstein.

 
 
 
{loadposition google_native}
 
 
 

Drastiske nedskjæringer i Banco Santander

Nedskjæringer, omlegginger, effektiviseringer… Kjært barn har mange navn, men faktum er at de spanske bankene fortsetter sin kraftige reduksjon av medarbeidere og bankfilialer. Sist ut er landets største bank, Banco Santander, som har gjort det klart at banken i løpet av de neste årene vil avskjedige 3.700 medarbeidere og stenge 1.150 filialer. Det tilsvarer en reduksjon på tolv prosent av medarbeiderstaben og at hver fjerde filial blir stengt. Størstedelen av de mange avskjedigelsene vil skje via naturlig avgang og et tilbud om å gå av med pensjon tidlig. Etter at Banco Santander for et par år siden overtok Banco Popular var det ventet at banken ville foreta en omfattende omstrukturering, men tendensen i den finansielle sektor er klar; fremtiden byr på færre medarbeidere, færre filialer og mer teknologi. Tidligere i år annonserte både BBVA og Unicaja tilsvarende omlegginger.
 
 
 
{loadposition google}
 
 

Frykter flere drap

Både det spanske politi og rettsvesen er bekymret for det stigende antall drapssaker i Málaga-provinsen. I 2018 ble det registrert 95 drapssaker, hvilket er en fordobling på bare et år. Myndighetene frykter tendensen vil fortsette som følge av den økende rivaliseringen mellom internasjonale narkotikabander som opererer på Costa del Sol. De siste par årene har vi vært vitne til adskillige mord av særdeles voldsom karakter, og spansk politi frykter at tendensen vil fortsette i år. Frykten er primært basert på mengden av tilbakeholdelser av folk med relasjoner til miljøet på flyplassen. Myndighetene ser dette som et klart tegn på at bandene ruster opp og øker sin aktivitet.
 
 
{loadposition google_native}

Del

Kanskje du også vil like

© 2009-2019 Det Norske Magasinet – Norrbom Marketing.
Designed and developed by yummp.

Søk på Det Norske Magasinet

Planlagt vedlikeholdsarbeid: Lørdag 5. august 2023 fra kl. 08.00 vil det foretas oppdateringer på norskemagasinet.com. Vær oppmerksom på at nettsiden vil være utilgjengelig i perioden når det foretas oppdateringer. Det samme gjelder for NorskePLUSS mobilappen.