Månedsmagasinet på Costa del Sol
Flere gågater på vei · Strengere kontroll i spanske bedrifter · Pez Espada skifter eier

Flere gågater på vei · Strengere kontroll i spanske bedrifter · Pez Espada skifter eier

Flere gågater på vei

Kommunevalget står for døren og det vrimler av nye prosjekter og valgløfter fra de fleste partiene i samtlige kommuner. Men én type prosjekt som det snakkes om i mange kommuner er flere gågater. De nye gågatene har nemlig vært en suksess i Málaga og Torremolinos, og gågater står nå øverst på ønskelisten i flere kommuner. Det gjelder blant annet i Fuengirola, Marbella og senest i Torre del Mar, hvor partienes forslag om flere gågater i sentrum av byen får massiv støtte fra både innbyggerne og næringslivets organisasjoner.
Det er kommunevalg søndag 26. mai, og i de fleste kommuner i Málaga-provinsen ligger det an til så tette valg at noen få stemmer kan få avgjørende betydning. Da det er kommunevalg i hele Spania er alle landets politikere dratt inn i valgkampen. Det er derfor Pedro Sánchez fra PSOE, som vant under parlamentsvalget i forrige måned, innleder forhandlingene om innsettelse av ny regjering først etter kommunevalget.

 
 
 
{loadposition google_native}
 
 
 

Strengere kontroll i spanske bedrifter

Det spanske yrkesdepartementet tar nå nye midler i bruk i kampen mot svart arbeid, ubetalte overtidstimer og unnlatelse av betaling til Seguridad Social-systemet. Fra og med denne uken skal bedrifter ha montert et system, slik at medarbeiderne kan stemple inn og ut. Systemet har tre klare formål: å sikre at de ansatte får ekstrabetaling for overtidsarbeid, at det avregnes korrekt Seguridad Social til myndighetene og at ingen jobber ulovlig. Den nye kontrollen har flere steder skapt stor forvirring og kritikk, men allerede fra midten av denne måneden vil arbeidstilsynet gå i gang med de første inspeksjonene.
 
 
{loadposition google}
 
 

Pez Espada skifter eier

Det er en Costa del Sol-klassiker uten sidestykke; Hotel Pez Espada i Torremolinos. Hotellet ble innviet for nøyaktig 60 år siden, 31. mai 1959, og var det første luksushotellet på Costa del Sol. Den gangen kunne det høye luksushotellet ses fra hele byen, som fortsatt befant seg i turismens spede start. Frank Sinatra var en av de første til å nyte hotellets luksuriøse fasiliteter i det nye ferieparadiset, Torremolinos. Hotellet får nå ny eier. Investorgruppen Azora har nettopp kjøpt opp syv store hotell i Spania: fem i Benidorm, Hotel Riviera i Benalmádena og Pez Espada i Torremolinos. De nye eierne vil investere totalt 30 millioner euro i sine nye hoteller, og dermed sikre at Torremolinos’ gamle stjerne vil glitre i mange år til.
 
 
 
 
 
{loadposition google_native}

Del

Kanskje du også vil like

© 2009-2019 Det Norske Magasinet – Norrbom Marketing.
Designed and developed by yummp.

Søk på Det Norske Magasinet

Planlagt vedlikeholdsarbeid: Lørdag 5. august 2023 fra kl. 08.00 vil det foretas oppdateringer på norskemagasinet.com. Vær oppmerksom på at nettsiden vil være utilgjengelig i perioden når det foretas oppdateringer. Det samme gjelder for NorskePLUSS mobilappen.