Månedsmagasinet på Costa del Sol
Gutten Julen var dessverre ikke i live · Slutt på 500 euro sedler · Omfattende renovering av Marbellas kongressenter

Gutten Julen var dessverre ikke i live · Slutt på 500 euro sedler · Omfattende renovering av Marbellas kongressenter

Gutten Julen var dessverre ikke i live

Totalt 300 redningsfolk jobbet skift døgnet rundt i 12 dager for å få den to-år gamle gutten Julen opp fra brønnen som han hadde falt ned i. I helgen kom gruvearbeiderne frem til gutten via en 70 meter dyp brønn, som var bygget parallelt med brønnen hvor man mente at Julen lå. Gutten ble funnet – men dessverre ikke i live. Rettsmedisinerne konkluderte raskt med at gutten døde umiddelbart da han traff bunnen på den 71 meter dype brønnen. Både rettsmedisinerne, politiet og byretten jobber dog med å få rede på omstendighetene rundt dødsfallet. Redningsarbeidet for å redde den to-år gamle gutten er det hittil største for å redde en enkeltperson i Spania.
 
 
 
 
{loadposition google_native}
 
 

Slutt på 500 euro sedler

I Spania og de øvrige euro-landene hører 500 euro seddelen snart fortiden til. De siste sedlene er nemlig trykt, og den europeiske sentralbanken vil fra nå av sakte men sikkert eliminere de store sedlene. Det ligger to årsaker til grunn bak beslutningen. Som oftest er det 500 euro sedlene som brukes til hvitvasking av penger, da man lett kan bære med seg store beløp. Den spanske nasjonalbanken mener således at 60 millioner 500 euro sedler har “forlatt” Spania de siste seks årene. Det tilsvarer 30 milliarder euro. I tillegg er de store sedlene belastende for de mindre næringsdrivende, som raskt går tom for vekslepenger hvis kundene kommer med en 500 euro seddel. Det er bl.a. derfor flere butikker og bensinstasjoner ikke aksepterer seddelen.
 
 
 
{loadposition google}
 
 

Omfattende renovering av Marbellas kongressenter

Det skal monteres nytt tak på det velkjente kongressenteret for å unngå fuktproblemer, og det monteres nye seterader, ny fasade, lyd og aircondition. Det er den største renoveringen siden 90-årene, som kommunen finner nødvendig for å bevare og forbedre kongressenterets attraktivitet. I dag er kongressenteret booket ca. 200 dager i året, men bystyret i Marbella vil gjerne gjøre det enda bedre, og påbegynner derfor allerede nå den omfattende renoveringen. Det endelige budsjettet foreligger ikke, men det nye taket kommer til å koste 80.000 euro.
 
 
{loadposition google_native}
 
 

Del

Kanskje du også vil like

© 2009-2019 Det Norske Magasinet – Norrbom Marketing.
Designed and developed by yummp.

Søk på Det Norske Magasinet

Planlagt vedlikeholdsarbeid: Lørdag 5. august 2023 fra kl. 08.00 vil det foretas oppdateringer på norskemagasinet.com. Vær oppmerksom på at nettsiden vil være utilgjengelig i perioden når det foretas oppdateringer. Det samme gjelder for NorskePLUSS mobilappen.