Månedsmagasinet på Costa del Sol
Stor splittelse i Podemos · FITUR og Andalucía viser muskler · Teknologibruken har eksplodert blant unge spanjoler

Stor splittelse i Podemos · FITUR og Andalucía viser muskler · Teknologibruken har eksplodert blant unge spanjoler

Stor splittelse i Podemos

Partiet Podemos tok Spania med storm ved parlamentsvalget i 2016. Men nå har stormen spredt seg internt i partiet. En av partiets stiftere og helt store frontfigurer, Iñigo Errejón, har nettopp forlatt partiet etter stridigheter med partiets leder, Pablo Iglesias. – Og enda verre; Iñigo Errejón har forlatt partiet for å slutte seg til Madrid-borgermesteren Manuela Carmenas lokalpolitiske parti “MásMadrid”, som også kuttet båndene til Podemos og Pablo Iglesias ved utgangen av fjoråret. Med Iñigo Errejóns exit er Pablo Iglesias den eneste som er igjen av den firkløveren som stiftet partiet. Errejóns avgang har fått flere lokale og regionale politikere over hele landet til å forlate partiet.
 
 
 
{loadposition google_native}
 
 

FITUR og Andalucía viser muskler

Det er en reiselivsmesse, men det minner mer og mer om en liten verdensutstilling. Den årlige messen FITUR i Madrid er et av Europas største meeting points for alle bedrifter i reiselivsbransjen. Messen har i år vokst til å presentere 165 land og 10.500 bedrifter, som samlet dekker et utstillingsareal på 67.500 kvadratmeter. Messen blir i ukens løp besøkt av 251.000, hvorav 140.000 er bransjefolk og 111.000 er private. Det er imponerende store tall. Det samme kan sies om den andalusiske standen på 559 kvadratmeter, som er en fordobling i forhold til forrige gang. Standen er fylt med politikere, embetsmenn og turoperatører fra hele verden, som utveksler idéer og inngår nye samarbeidsavtaler. Både Málaga by og Costa del Sol er representert under den andalusiske standen.
 
 
 
{loadposition google}
 
 
 
 

Teknologibruken har eksplodert blant unge spanjoler

90 prosent av alle spanske ungdommer mellom 14 og 16 år eier i dag en smartphone, og 75 prosent av de unge spanjolene har minst tre smartenheter. Det viser en ny omfattende undersøkelse blant 1.600 spanske tenåringer. Undersøkelsen konkluderer med at kunnskapen og forbruket av de forholdsvis nye enhetene på kort tid har eksplodert blant de unge. Det er delte meninger om utviklingen, men flertallet av de spanske samfunnsforskerne synes at det er positivt at unge har lett adgang til informasjon fra hele verden. Omvendt skremmer det dem at unge mellom 14 og 16 år ikke får undervisning i skolen som lærer dem å forholde seg kritisk til informasjon og data.
 
 
 
{loadposition google_native}
 
 

Kom på workshop om førstehjelp – gratis

På onsdag 30. januar holder Livrustning AB workshop i Centro Idea.
Her kan du bl.a. lære hvordan du bruker en hjertestarter, hva du skal gjøre hvis noen blir kvalt og hvordan du gir munn til munn. Workshoppen holdes på svensk, varer i cirka en time, og finner sted 30. januar kl. 11 i patioen i Centro Idea. Alle er velkomne.

Del

Kanskje du også vil like

© 2009-2019 Det Norske Magasinet – Norrbom Marketing.
Designed and developed by yummp.

Søk på Det Norske Magasinet

Planlagt vedlikeholdsarbeid: Lørdag 5. august 2023 fra kl. 08.00 vil det foretas oppdateringer på norskemagasinet.com. Vær oppmerksom på at nettsiden vil være utilgjengelig i perioden når det foretas oppdateringer. Det samme gjelder for NorskePLUSS mobilappen.