Månedsmagasinet på Costa del Sol
Kampen for å finne gutten Julen fortsetter · Større forskjell på rik og fattig · Ny regionsregjering får sterk Málaga-aksent

Kampen for å finne gutten Julen fortsetter · Større forskjell på rik og fattig · Ny regionsregjering får sterk Málaga-aksent

Kampen for å finne gutten Julen fortsetter

De siste syv dagene har 300 redningsfolk jobbet på skift døgnet rundt for å komme frem til den toårige gutten, Julen, som forrige søndag falt ned i en 107 meter dyp brønn i skogsområdet ved Totalán, litt utenfor Málaga. Det er snakk om et usedvanlig stort evakueringsarbeid, som stjeler overskriftene i samtlige landsdekkende spanske medier. Tross den store innsatsen hadde det på tirsdag kveld fortsatt ikke lykkes redningsmannskapene å komme frem til Julen. Man har forsøkt å grave en vannrett tunnel for å komme frem til gutten, men måtte avbryte arbeidet da fundamentet ikke var sterkt nok til å holde den nye tunnelen. Derfor graver man nå en loddrett tunnel ved siden av den kun 25 cm. brede tunnelen som Julen falt ned i. Store steiner har dog gjort arbeidet vanskelig, men det antas at man i løpet av onsdagen kommer frem til gutten. Det er dog ytterst tvilsomt om man finner Julen i live, da han nå har vært forsvunnet i ti dager.
 
 
{loadposition google_native}
 
 
 

Større forskjell på rik og fattig

Finanskrisen rammet spanjolene så hardt at hver sjette spanske familie havnet under fattigdomsgrensen. I dag, ti år etter finanskrisens utbrudd, er det triste faktum at de hardest rammede familiene ikke har klart å komme seg ovenpå igjen. Således var det ved utgangen av fjoråret 617.000 husstander i Spania uten inntekt, hvilket er en økning på 16.500 i forhold til året før. Disse familiene overlever utelukkende med hjelp fra gratis kommunale spisesteder og hjelpeorganisasjonenes gratis utlevering av klær.
Motsatt har mengden av multimillionærer steget med fire prosent i samme periode. I dag er 1.690 spanjoler gode for en formue på over 40 millioner euro.
 
 
 
{loadposition google}
 
 
 

Ny regionsregjering får sterk Málaga-aksent

På den politiske scenen har Málaga alltid stått i skyggen av Sevilla. Det andalusiske parlamentet og Junta de Andalucías sentrale administrasjon ligger i regionshovedstaden, og de siste tretti årene har det til og med vært en klar tendens til at de fremtredende politikerne i regionsregjeringen har hatt sine røtter i Sevilla. Det har aldri fremmet Málagas interesser, men det skal det nå gjøres noe med. Den nye andalusiske presidenten, Juan Manuel Moreno, er nemlig født i Málaga, og nummer tre i den nye ministerkabalen er Elias Bendodo, som også er Málaga-innbygger og ellers var påtenkt som kommende ordførerkandidat i Málaga. To andre politikere fra Málaga er også å finne blant de elleve nyvalgte “ministrene”, bl.a. den tidligere basketballspilleren- og treneren, Javier Imbroda, som får ansvaret for utdannelse og sport. Lokalt i Málaga ser man meget positivt på den nye utviklingen. Man føler seg nemlig sikker på at den nye regionsregjeringen med Partido Popular og Ciudadanos samt de nyvalgte “ministrene” i høy grad vil være med på å sette i gang med nye prosjekter i provinsen.
 
 
{loadposition google_native}
 

Del

Kanskje du også vil like

© 2009-2019 Det Norske Magasinet – Norrbom Marketing.
Designed and developed by yummp.

Søk på Det Norske Magasinet

Planlagt vedlikeholdsarbeid: Lørdag 5. august 2023 fra kl. 08.00 vil det foretas oppdateringer på norskemagasinet.com. Vær oppmerksom på at nettsiden vil være utilgjengelig i perioden når det foretas oppdateringer. Det samme gjelder for NorskePLUSS mobilappen.