Månedsmagasinet på Costa del Sol
Kjempeinteresse for damefotball · Influensa overalt · Bra utvikling i den lokale sysselsettelsen

Kjempeinteresse for damefotball · Influensa overalt · Bra utvikling i den lokale sysselsettelsen

Kjempeinteresse for damefotball

Spania er kjent for å være en fotballnasjon. Nå gjelder det også for damene.
Flere og flere kvinner spiller fotball, og flere enn noensinne følger kvinnenes kamp på gressmatta. Hele 48.121 tilskuere så på onsdag kveld kampen i damelagenes pokalturnering mellom Athletic Bilbao og Atlético de Madrid. Kampen ble spilt på et utsolgt San Mamés stadion i Bilbao, hvor det normalt kun er herrene som sørger for utsolgte tribuner. Atlético de Madrid vant kampen 0-2, men det er den imponerende interessen for damefotball som stjeler overskriftene i sportspressen. Aldri før har så mange tilskuere fulgt en kamp.
Flere private tv-stasjoner er også begynt å vise damefotball.
 
 
 
{loadposition google_native}
 

Influensa overalt

Nesten ti prosent av befolkningen i Málaga-provinsen er nå rammet av influensa. Derfor har myndighetene nettopp erklært at vi er rammet av en influensaepidemi. Det har ikke skjedd på flere år. Epidemien kan naturligvis ramme alle, men de eldre er mest utsatt. To prosent av de influensarammede er sågar blitt innlagt på grunn av den voldsomme epidemien. Det er nesten utelukkende eldre som har blitt så hardt angrepet at de er blitt innlagt. Helsevesenet anbefaler både barn og eldre å vaksinere seg. Myndighetene spår at influensaepidemien vil fortsette til midten av februar før den er over.
 
 
 
{loadposition google}
 

Bra utvikling i den lokale sysselsettelsen

Det går rolig fremover med sysselsettingen i Málaga-provinsen. Status ved årets utgang viser at det i 2018 ble skapt 48.700 nye arbeidsplasser i provinsen, og at totalt 650.000 personer i dag er i jobb. Det er flere enn noensinne. Ledigheten er ved årets utgang falt med 28.400 personer og er nå nede på 129.000. Det gir en arbeidsledighet på 16,5 prosent. Det er høyt sammenlignet med det øvrige EU, men tross alt det laveste tallet i Málaga siden 2007. Problemet med den lokale, og nasjonale ledigheten er de store årskullene som i disse årene kommer ut på arbeidsmarkedet.
De nye arbeidsplassene i Málaga-provinsen er primært skapt innen hotell- og restaurantbransjen, hvor man nå ser meget lyst på fremtiden. Sysselsettingen har økt med 5,6 prosent det siste året. Det skyldes primært at flere hoteller i år har valgt ikke å holde vinterlukket i perioden november til mars, samt at flere restauranter har sett dagens lys.
 
 
 
 
{loadposition google_native}

Del

Kanskje du også vil like

© 2009-2019 Det Norske Magasinet – Norrbom Marketing.
Designed and developed by yummp.

Søk på Det Norske Magasinet

Planlagt vedlikeholdsarbeid: Lørdag 5. august 2023 fra kl. 08.00 vil det foretas oppdateringer på norskemagasinet.com. Vær oppmerksom på at nettsiden vil være utilgjengelig i perioden når det foretas oppdateringer. Det samme gjelder for NorskePLUSS mobilappen.