Månedsmagasinet på Costa del Sol
Flere rammes og flere kureres for kreft · Kineserne i Málaga feirer nyttår · Spania følger intenst utviklingen i Venezuela

Flere rammes og flere kureres for kreft · Kineserne i Málaga feirer nyttår · Spania følger intenst utviklingen i Venezuela

Del

Share on facebook
Share on twitter
Share on pinterest
Share on email

Flere rammes og flere kureres for kreft

Mandag var den internasjonale kreft-dagen og den ble naturligvis også markert på Costa del Sol. På godt og vondt er tendensen i Málaga-provinsen klar. Antallet av kreftrammede personer har de siste tretti årene steget med cirka to prosent i året. I fjor ble 8.766 personer i provinsen rammet av den alvorlige sykdommen, og antallet forventes å runde 9.000 i år. Positivt er det til gjengjeld at 53 prosent av de rammede i Málaga i dag kureres for sykdommen. Totalt er det i dag 190 personer pr. 100.000 innbyggere som årlig taper kampen mot den fryktede sykdommen.
Eksperter på området slår fast at mengden av krefttilfeller kan reduseres til det halve ved en sunn livsstil. Legenes viktigste råd er; spis sunt, pass på vekten, unngå røyking og beskytt deg mot solen.
 
 
{loadposition google_native}
 

Kineserne i Málaga feirer nyttår

Tirsdag gikk kineserne inn i sitt nye kalenderår. Det gjaldt også de 8.110 kineserne som i dag er registrert i Málaga-provinsen. For kineserne er 2019 et spesielt år, i grisens tegn, som er ensbetydende med stort økonomisk potensiale. De åtte tusen kineserne i Málaga utgjør en av landets største kolonier. Samlingen av kinesere på Costa del Sol er dog ingenting i forhold til mengden av kinesere som har etablert seg i Madrid. Her er flere industri- og boligkvarter blitt omdannet til “China Towns”. Kineserne feirer det nye året helt frem til 19. februar.
 
 
{loadposition google}
 
 

Spania følger intenst utviklingen i Venezuela

Den spanske regjeringen anerkjenner nå Juan Guaidó som ny president i Venezuela – akkurat som USA og de fremtredende EU-landene. Anerkjennelsen isolerer Nicolas Maduro ytterligere, men han nekter fortsatt å skrive ut valg eller trekke seg tilbake. De siste månedene har den politiske, økonomiske og sosiale situasjonen i Venezuela vært så anspent at opposisjonen har valgt en ny president, og forbigått den sittende presidenten Nicolas Maduro. Under hans ledelse har inflasjonen rundet 10.000 prosent i året (les: prisene fordobles 100 ganger på et år) og det er akutt mangel på medisin og matvarer i landet. De daglige protestene og gatekampene i hovedstaden er så voldsomme at man frykter en borgerkrig. Spania har alltid hatt meget tette relasjoner til Venezuela og følger derfor situasjonen intenst. I dag bor det over 150.000 venezuelanere i Spania.
 
 
 
{loadposition google_native}
 

Del

Share on facebook
Share on twitter
Share on pinterest
Share on email

Kanskje du også vil like

Søk på Det Norske Magasinet