Månedsmagasinet på Costa del Sol
Pedro Sánchez ute i hardt vær · GIL-politikeren Roca løslatt · Taxiene kjører igjen

Pedro Sánchez ute i hardt vær · GIL-politikeren Roca løslatt · Taxiene kjører igjen

Pedro Sánchez ute i hardt vær

Det katalanske tilhørighetsforholdet skaper fortsatt overskrifter i spansk media. Dialogen mellom de katalanske uavhengighetspartiene og sentralregjeringen har vært minimal det siste halve året. Kanskje nettopp derfor har den spanske statsministeren Pedro Sánchez satt en upartisk megler på oppgaven. Beslutningen har skapt så mye irritasjon at de tre opposisjonspartiene Partido Popular, Ciudadanos og VOX har oppfordret til store demonstrasjoner i Madrid nå på søndag. Flere av de store profilene i PSOE har også offentlig kritisert Pedro Sánchez for hans beslutning, som de betegner som dårlig lederskap. Pedro Sánchez har også tidligere vært ute i hardt vær, men neppe i så stor grad som nå.
 
 
 
{loadposition google_native}
 
 

GIL-politikeren Roca løslatt

Mannen bak den omfattende korrupsjonssaken “Caso Malaya” i Marbella, Juan Antonio Roca, er blitt løslatt. Roca har sittet fengslet siden mars 2006, hvor han har sonet sin 20-årige dom for sin sentrale rolle i Malaya-sagen, som er den største korrupsjonssaken i Spanias historie. Det tidligere byrådsmedlemmet under GIL-styret i Marbella i perioden 1991 til 2006 er nettopp blitt løslatt etter å ha sonet 2/3 av dommen, men han må bære en elektronisk fotlenke og ta del i kommunens veldedighetsarbeid. Roca har flere dommer og saker på samvittigheten, men i følge den spanske grunnloven kan man maksimalt dømmes til 20 år for økonomisk kriminalitet.
Alle hans personlige eiendeler er enten blitt solgt eller er fortsatt beslaglagt av myndighetene som utlegg for hans store gjeld til staten.
 
 
 
 
{loadposition google}
 
 

Taxiene kjører igjen

Etter 16 dagers full streik er det igjen mulig å få en taxi i Madrid. Vanen tro er taxisjåførene misfornøyd med konkurransen fra Uber og Cabify, som de betegner som konkurransevridende. En sterkt splittet taxistyrke besluttet dog på onsdag kveld å gjenoppta sitt yrke, selv om de ikke har fått sine krav innfridd. Streiken har anslagsvis kostet de 15.000 taxiene i Madrid-regionen 40 millioner euro i omsetningstap, hvilket tilsvarer ca. 2.600 euro per taxi. Streiken spredte seg til Barcelona, og regjeringen fryktet at den ville spre seg til hele landet. Streiken i Barcelona ble avblåst etter en uke, da Uber og Cabify besluttet seg for midlertidig å trekke seg ut av byen, i frykt for sine sjåførers sikkerhet. Sentralregjeringen går ikke aktivt inn i konflikten, da det er de enkelte regioners oppgave å regulere transport og infrastruktur.
 
 
 
 
{loadposition google_native}

Del

Kanskje du også vil like

© 2009-2019 Det Norske Magasinet – Norrbom Marketing.
Designed and developed by yummp.

Søk på Det Norske Magasinet

Planlagt vedlikeholdsarbeid: Lørdag 5. august 2023 fra kl. 08.00 vil det foretas oppdateringer på norskemagasinet.com. Vær oppmerksom på at nettsiden vil være utilgjengelig i perioden når det foretas oppdateringer. Det samme gjelder for NorskePLUSS mobilappen.