Månedsmagasinet på Costa del Sol
Nyvalg i sikte · Bodde med sin døde mor i et år · Katalanske politikere for retten

Nyvalg i sikte · Bodde med sin døde mor i et år · Katalanske politikere for retten

Nyvalg i sikte

Den spanske statsministeren Pedro Sánchez holder på å kaste håndkle i ringen og skrive ut til ekstraordinært valg. En mulig dato er søndag 14. april. Pedro Sánchez klarer ikke å samle flertall til å få gjennomført finansloven sin for nåværende år, og ser ingen annen utvei enn å utskrive valg. PSOEs siste håp var støtte fra de to katalanske uavhengighetspartiene, men det håpet svinner sakte hen. Pedro Sánchez går nemlig ikke videre med sine planer om å la en upartisk tredjepart megle i konflikten med katalanerne. Den planen skapte mye trøbbel for ham, både internt i partiet og i befolkningen, som på søndag demonstrerte i alle større spanske byer. I Madrid var flere hundretusen samlet i protest mot Sánchez og hans sittende regjering. Det er ikke engang et år siden Pedro Sánchez med støtte fra Podemos og uavhengighetspartiene styrtet Mariano Rajoy og Partido Popular ved et mistillitsforslag.
 
 
 
 
{loadposition google_native}
 
 
 

Bodde med sin døde mor i et år

En engelsk kvinne i landsbyen Istán, litt nord for Marbella, har bodd med liket av sin avdøde mor i et år. Riktignok hadde naboene undret seg litt over lukten, men det var først da avdødes barnebarn nevnte for noen naboer at liket av hennes mormor lå gjemt i huset at det ble slått alarm. Politiet fant liket av kvinnen pakket inn i en stor søppelsekk, gjemt under en madrass og noen kasser i et avlåst værelse. Kvinnen har tilsynelatende avgått ved døden av naturlige årsaker, men myndighetene undersøker nå motivet bak å gjemme liket. Utbetaling av pensjon og andre trygdeytelser har vært motivet i de få tilfellene som har skjedd tidligere. Det forventes også at myndighetene vil anklage den engelske kvinnen for uansvarlig omgang med liket.
 
 
 
 
 
{loadposition google}
 
 
 
 

Katalanske politikere for retten

Det er en sak uten sidestykke og en av de største i spansk rettshistorie. Den lenge ventede rettssaken mot de katalanske uavhengighetspolitikerne som i 2017 utskrev uavhengighetsvalget i Catalonia og deretter erklærte regionen for uavhengig, startet på tirsdag. I alt står 12 politikere tiltalt for brudd på den spanske grunnloven og en rekke andre overtredelser, som den offentlige påtalemyndigheten mener skal utløse mellom 16 og 25 års fengsel. Ni av de tolv tiltalte har sittet varetektsfengslet i cirka et år. Rettssaken forventes å bli langvarig, og det er tvilsomt om det faller dom innen årets utgang.
 
 
 
 
 
{loadposition google_native}
 
 
 

Del

Kanskje du også vil like

© 2009-2019 Det Norske Magasinet – Norrbom Marketing.
Designed and developed by yummp.

Søk på Det Norske Magasinet

Planlagt vedlikeholdsarbeid: Lørdag 5. august 2023 fra kl. 08.00 vil det foretas oppdateringer på norskemagasinet.com. Vær oppmerksom på at nettsiden vil være utilgjengelig i perioden når det foretas oppdateringer. Det samme gjelder for NorskePLUSS mobilappen.