Månedsmagasinet på Costa del Sol
2 minutter med presten – Jesus tilbyr hvile i det nye året

2 minutter med presten - Jesus tilbyr hvile i det nye året

Det er blitt 2019 og mange har satt seg store mål for det nye året. For mange av oss er det de samme gamle forsettene. Vi skal leve et nytt og bedre liv! Men forsettene brytes gjerne før januar er over.
I kirken har vi ikke stort fokus på nyttårsforsetter, men vi benytter oss av å gjøre opp et årsregnskap. Det høres skremmende ut, men å stå til regnskap for hva man har gjort det siste året kan gjøres på mange måter. Et årsskifte kan f.eks. ses på som en god anledning til å sette fra seg bagasjen man bærer.
Bibelteksten som ble lest i alle norske kirker på nyttårsaften handler om hvile. Jesus sier:
«Kom til meg alle som strever og bærer tunge byrder, og jeg vil gi dere hvile.»
Sett i lys av disse ordene er det aktuelt å spørre seg: Hva har jeg båret på som jeg ikke har bruk for? Hva kan jeg med fordel legge fra meg?
Jesus vil hjelpe oss med å ta bort byrden slik at vi slipper å bære oss i hjel. Hva denne byrden er, vet vi best selv. Kanskje er det sorg? Kanskje er det bitterhet? Kanskje har vi sagt eller gjort noe som vi angrer på? Uansett hva det skulle være, så ønsker Jesus at vi deler det med ham. Han tilbyr oss en hvilepause hvor vi kan legge fra oss det som er tungt, fylle på med ny energi, slik at vi kan gå videre.
 
Ruth Ingeborg Sveinsdotter
Sjømannsprest

Kunstutstilling i kaféen

Torsdag 3. januar var det åpning av januar-utstillingen, som er ved
Gunnvor Sørbø. Hun jobber for det meste med akryl og olje og maler
figurativt og noe abstrakt. Utstillingen varer frem til 30. januar.

Konserter på Sjømannskirken, Torsdag 7. februar kl. 19.00

Ytre Suløens Jass-ensemble med Tricia Boutée
Med sin tradisjonelle New Orleans-jazz har Ytre Suløen hatt både nasjonal og internasjonal suksess. Orkesteret ble stiftet i Langevåg i 1973 og er nå inne i sin tredje generasjon med musikere. Dagens medlemmer er Einar Aarø – banjo, Morten Gunnar Larsen – piano, David Gald – tuba, Lars Frank – klarinett/saksofon, Sturla Hauge Nilsen – trompet, Andreas Rotevatn – trombone og Kristoffer Tokle – trommer, Tricia Boutée – vokal. Billettpris €25,- Konsertkafé fra kl. 18.00.

Noelia Sabarea, Torsdag 14. februar kl. 19.00

Flamencodanseren Noelia Sabarea fra Algeciras har i mange år vært en ettertraktet danser og danseinstruktør. I tillegg til å drive egen danseskole, har hun opptrådt på de store scenene i Spania og drevet omfattende turnévirksomhet rundt om i Europa og Amerika med både undervisning og show. Hun kommer til Sjømannskirken sammen med gitarist Salvador Andrades og sanger Manuel Peralta, og sammen gir de publikum en spesiell mulighet til å oppleve autentisk flamenco. Billetter €15,- Konsertkafé fra kl. 18.00.

Divertidofestivalen, lørdag 9. februar

Kom og delta på Sjømannskirkens aller første utgave av Divertidofestivalen! Det blir frokost på kirken før forskjellige aktiviteter settes i gang. Fra festivalscenen blir det variert underholdning, så her er det program for både ung og gammel, eller barn i alle aldre som vi pleier å si!

Divertidofestivalen 2019

Folk i alle aldre er velkommen når Sjømannskirken for første gang inviterer til endags-festivalen Divertidofestivalen 2019, lørdag 9. februar. Det blir blant annet padelturnering, instruksjon i boule, tennis og golf, eget opplegg for barna og variert program fra festivalscenen på kirken.
Etter ti år med Sjømannskirkens golfturnering er det tid for å fornye aktivitetstilbudet. Golfturneringen legges ned og erstattes av et arrangement som har en bredere tilslutningsappell. «Vi ønsker å vise frem Sjømannskirken El Campanario, samtidig som vi tar i bruk nærmiljøet,» sier daglig leder på Sjømannskirken, Ruth Ingeborg Sveinsdotter. «Padelturneringen foregår på tennisanlegget Club del Sol, der har vi også mulighet for tennisinstruksjon. I tillegg disponerer vi driving-rangen til La Siesta Golf, der vi har instruksjon i golf-svingen. Alt dette ligger bare en kort spasertur unna kirken.»
Festivalen starter med frokost på kirken. Gjennom dagen vil det være program fra festivalscenen i patioen. Festivalkomiteen ønsker å vise fram noen av tilbudene rettet mot nordmenn på Solkysten og har derfor invitert Marlene Heldal og Trond Høiklev. Marlene driver bakeriet Pan Deluxe i Benalmádena. Hun stiller med egen salgsbod på festivalen, i tillegg til å levere bakst til frokosten. Trond Høiklev driver eget firma med hovedvekt på transport og turvirksomhet. Han vil foredra om ulike turmuligheter og utflukter man kan gjøre i Andalucía.
Hovedsponsor for festivalen er DNB, som de også var det for golfturneringen. «Vi er takknemlig for at flesteparten av sponsorene fra golfturneringen har valgt å bli med oss videre,» sier Tove Mykland Omvik i festivalkomiteen. «De vil få et eget stand-område på kirken der de kan treffe festivaldeltakerne og andre besøkende på kirken.»
Divertido er spansk og betyr «morsomt». Festivalkomiteen mener ordet gir en dekkende overskrift for et arrangement som skal være nettopp det; morsomt for både liten og stor. «Vi ønsker alle hjertelig velkommen til Sjømannskirken på Divertidofestivalen 2019, lørdag 9. februar!»
 
 
Ytterligere informasjon om program og priser for festivalpass finnes på hjemmesiden til Sjømannskirken, www.sjomannskirken.no/costa-del-sol.
Av Ruth Ingeborg Sveinsdotter

Del

Kanskje du også vil like

© 2009-2019 Det Norske Magasinet – Norrbom Marketing.
Designed and developed by yummp.

Søk på Det Norske Magasinet

Planlagt vedlikeholdsarbeid: Lørdag 5. august 2023 fra kl. 08.00 vil det foretas oppdateringer på norskemagasinet.com. Vær oppmerksom på at nettsiden vil være utilgjengelig i perioden når det foretas oppdateringer. Det samme gjelder for NorskePLUSS mobilappen.