Månedsmagasinet på Costa del Sol
Mijas kommune forsvarer eseltaxiene · Puigdemont stifter nytt parti · Unicaja Banco klarer seg forrykende bra

Mijas kommune forsvarer eseltaxiene · Puigdemont stifter nytt parti · Unicaja Banco klarer seg forrykende bra

Del

Share on facebook
Share on twitter
Share on pinterest
Share on email

Mijas kommune forsvarer eseltaxiene

De siste par årene har det vært en livlig debatt om Mijas sine eseltaxier. Noen mener det er dyremishandling. Andre mener at det er en gammel tradisjon som skal bevares. Etter en lang debatt har bystyret i Mijas nå valgt å legge lokk på saken. Byrådet vil ikke forby eseltaxiene, som de betegner som byens emblem. “Vi har sikret at eslene har fått ordentlige forhold i form av et nytt oppholdssted, som ligger under selve taxiholdeplassen. Her kan eslene hvile, spise og drikke, når de ikke er på gaten,” har borgermester Juan Carlos Maldonado tidligere forklart. Han støttes av sin kollega Nuria Rodríguez, som forsikrer at “ingen eseltaxier i dag transporterer turister rundt på ryggen, men derimot har de en vogn tilkoblet for å redusere vekten som eslene trekker. – Og så er turene rundt i byen laget med formål å unngå bakkene,” sier hun i et intervju med avisen SUR. Nuria Rodríguez forklarer også at hvert enkelt esel som oftest kun har tre til fire turer av en halv times varighet for dagen.
 
 
 
 
{loadposition google_native}
 
 

 

Puigdemont stifter nytt parti

Han sitter fortsatt i politisk eksil i Belgia – men er politisk ytterst aktiv i Catalonia.
Den tidligere presidenten for den katalanske regionregjeringen, Carles Puigdemont, har nettopp stiftet sin nye plattform, Crida Nacional, som om ikke lenge forventes å bli omdannet til et politisk parti. Frontfigur for den nye plattformen er Quim Torra, som i dag også står i spissen for regionregjeringen og partiet PDeCAT. Det spekuleres selvsagt i hvorfor Puigdemont danner et nytt parti. Den mest troverdige forklaringen går ut på at Puigdemonts nåværende parti PDeCAT er splittet i spørsmålet om hvilken strategi som i tiden fremover skal føres i det viktige spørsmålet om Katalonias tilhørighetssforhold.
Det er nøyaktig et år siden Puigdemont erklærte Catalonia for en ny selvstendig republikk og etterpå flyktet til Belgia med en håndfull av sine nærmeste i partiet. Siden da har det vært regionvalg i Catalonia, som ikke endret det politiske bildet, og dialogen med den nye PSOE-regjeringen i Madrid er stort sett ikke-eksisterende.
 
 
 
 
{loadposition google_native}

 
 
 

Unicaja Banco klarer seg forrykende bra

Mange var bekymret da Málaga-provinsens lokale sparebank, Unicaja, skulle fusjonere med to andre sparebanker for deretter å børsnoteres som en ny bank. Men bekymringene er i dag byttet ut med store smil, for etter et par år på børsen klarer Unicaja Banco seg meget bra. Stordriftsfordelene og reduseringen av filialer begynner å gi resultat. Tilsvarende har banken klart å redusere sine aktiva ved å selge store deler av sitt lager av konkursbo til fornuftige priser, og ikke minst har Unicaja i løpet av det siste året økt sine utlån til private og mindre bedrifter med 27 prosent. Det er utlån som gir et lite men sikkert renteutbytte. Unicaja kan derfor ved utgangen av september presentere et netto overskudd på 142 millioner euro for årets første ni måneder, hvilket er 18 prosent mer enn på samme tid i fjor. Bankens soliditetsgrad ligger på 16 prosent, som er markant høyere enn det kravet som Den Europeiske Sentralbank har satt for de europeiske bankene.
 
 
{loadposition google}

Del

Share on facebook
Share on twitter
Share on pinterest
Share on email

Kanskje du også vil like

Søk på Det Norske Magasinet