Månedsmagasinet på Costa del Sol
Velkommen til Det Norske Magasinets oktober-utgave!

Velkommen til Det Norske Magasinets oktober-utgave!

Det heter seg at «en bedrift er ikke bedre enn sitt svakeste ledd», i følge et gammelt, men fremdeles populært utsagn. Forrige måned fikk jeg oppleve et utmerket eksempel på særdeles dårlig kundebehandling, når jeg var på flytur med vårt kjære flyselskap Norwegian. Jeg hadde billett fra Madrid til Oslo, og deretter en separat, egen billett videre til Bergen med samme flyselskap. Dermed hadde jeg ikke bestilt det vi kaller en gjennomgående billett fra Madrid til Bergen (årsaken til det var at jeg på bestillingstidspunktet hadde jeg tenkt å bli noen dager i Oslo). I slike tilfeller skal man beregne min. 2 timer mellom flygningene, for å være sikret å kunne fly videre uten å måtte endre / kjøpe ny billett dersom den første flygningen blir forsinket. Dette har jeg alltid vært klar over, men jeg tok allikevel sjansen på et tidligere fly fra Oslo til Bergen, da jeg har stort sett gode erfaringer med at Norwegian som regel er punktlig.
 
Flyet ble selvsagt forsinket fra Madrid til Oslo, så jeg sjekket inn online underveis for å spare tid, med håp om allikevel å kunne rekke neste fly til Bergen. Imidlertid kom styrmannen om bord på flyet fra Madrid til Oslo rundt med en liste og snakket til alle passasjerene som skulle fly videre, og vi fikk beskjed om at vi ville bli booket inn på et senere fly gratis. Flott tenkte jeg, og slo fra meg alle planer om å slå Usain Bolt på 100-meteren når vi kom frem til Gardermoen!
 
Stor var da overraskelsen når et meget arrogant kvinnemenneske hos Norwegians Kundeservice avfeide det hele som løgn, styrmannen hadde ingen liste sa hun (selvsagt har besetningen et manifest), så jeg og flere andre måtte ut med 1550 kroner for å booke om til neste fly. Styrmannen hadde hun ingen interesse av å kontakte for verifisering, han var på vei tilbake til Madrid påsto hun (selv om det ikke gikk flere fly til Madrid den dagen). Etter å ha påstått at passasjerene løy om hva styrmannen hadde sagt og når hun hadde instruert en stakkars kollega om å kreve betaling, så bare gikk hun. End of discussion. Norwegian. Kanskje verdens beste flyselskap? For meg var Norwegian nettopp det. Et av verdens beste flyselskap. Nå flyr jeg KLM, minimum en gang i måneden. Billettene koster stort sett det samme, det er kun 45 minutter transfertid i Amsterdam, jeg får to måltid og vin servert gratis underveis, og jeg slipper å bli kalt løgner av noen som ikke har begrep på kundeservice.
 
Nå kan det være sinnet legger seg og jeg på et tidspunkt flyr Norwegian igjen. Jeg tror nemlig ikke helt på det nevnte ordtaket. Norwegian som helhet er fremdeles bra, men de har et svakt ledd som de bør fjerne på Gardermoen. Feil person i feil stilling kalles det, verken mer eller mindre.
 
Her i Det Norske Magasinet mottar vi også av og til fortvilte meldinger fra personer som har vært utsatt for dårlig og urettferdig kundebehandling her i Spania. Gjengangerne er leiebil, internett og TV-abonnement, forsikringer, juridisk hjelp og bilkjøp. Vi i Det Norske Magasinet kan dessverre ikke påta oss å dekke slike saker, bla. pga. de juridiske implikasjonene det kan medføre, men generelt sett anbefaler vi at man bruker bedrifter man kan kommunisere med på et språk som begge parter forstår og kan gjøre seg forstått på. Husk at de fleste spanjoler er dårlig i engelsk, så hvis man ikke er flytende i spansk så finnes det mange leverandører som snakker skandinavisk, hvorav de fleste annonserer i våre tre skandinaviske magasiner.
 
Varme høst-hilsener,
Tom Halvorsen

Del

Kanskje du også vil like

© 2009-2019 Det Norske Magasinet – Norrbom Marketing.
Designed and developed by yummp.

Søk på Det Norske Magasinet

Planlagt vedlikeholdsarbeid: Lørdag 5. august 2023 fra kl. 08.00 vil det foretas oppdateringer på norskemagasinet.com. Vær oppmerksom på at nettsiden vil være utilgjengelig i perioden når det foretas oppdateringer. Det samme gjelder for NorskePLUSS mobilappen.