Månedsmagasinet på Costa del Sol
Nå som varmen har vart en stund og høy luftfuktighet har fått befestet at, jo sommeren er varm på Costa del Sol, er det vanskelig å huske de svale og deilige dagene hvor man kunne nyte en frisk gåtur langs stranden.

 
Det var en slik dag, jeg møtte på Janicke Lygren-Runde og hennes vakre Welsh Springer Spaniel. Hunden hennes og min Shiba Inu var ivrige i å snuse på hverandre, så det ble naturlig at vi begynte å snakke med hverandre. Ettersom samtalen gikk på engelsk først, tok det en liten stund før vi oppdaget at vi begge snakket norsk. Naturlige spørsmål om den andre hunden ble utvekslet og slik kom vi inn på at Janicke var med i en gruppe som heter OSS MED HUND PÅ COSTA DEL SOL, og at jeg kunne skrive om det for leserne til Det Norske Magasinet.
 
Det var høsten 2017 og Janicke hadde akkurat flyttet til Costa del Sol. Hun hadde blitt kjent med Laila Rylandsholm og en annen mor fra skolen som også var hundeinstruktør. Ettersom de var med i foreldregruppa til Den norske skolen, var det viktig å bli bedre kjent med hverandre. Hundegruppen ble til at de tre begynte jevnlig å gå turer sammen med hundene sine, fordi det var naturlig og sosialt. Samtidig trente de i lydighet og agility som også ga ekstra glede og en mer sosial hverdag for de to- og firbente.
 
Ettersom flere ville være med, ble erfaringer om det å ha hund utvekslet. Hvordan trene hunden til agility, hvordan kan man disiplinere hunden sin bedre, tips som dyrlegevalg, trening, flytting/vaksine, fly med hund, hundepass, kennel, sosialisering, hvilke hoteller askepterer hund eller hva gjør du f.eks med hund i varmen? Disse spørsmålene har vært nyttig for de i gruppen, men det å ha noen å gå tur sammen med, tror de begge har gjort gruppen populær og derfor vokste seg raskt.
 
Etter jul, ble gruppen formalisert på Facebook. Det var behov for å organisere tipsene og formidle til flere utenfor Den norske skolen om gruppen sin. Nå har de 20 medlemmer og oppfordrer flere å være med. Gruppen er åpen for nye ideer fra eventuelt nye som kommer inn.
 
I vår ble de godt hjulpet av Facebookgruppa da noen hadde oppdaget en spesiell larve som man måtte ta hensyn til. Da ble det utvekslet erfaringer på hva man skulle gjøre om hunden hadde fått i seg larven og hva de eventuelt skulle gjøre med det. Eller folk skrev om hvordan unngå å få denne larven. Det var veldig nyttig, sier begge to, Janicke og Laila som jeg møtte til en sen frokost.
 
Nå ønsker initiativtagerene Laila og Janicke å utvide sirkelen enda mer, fra å være en foreldregruppe fra Den norske skolen til å få andre hundeiere på Costa del Sol til å være med. De setter pris på at flere bidrar med poster og forteller om hvordan det er å ha hund der de bor, om gode turmuligheter eller om de har gode erfaringer fra andre steder – jo mer info, jo mer nytte for alle.
 
– Det er ikke slik at alle må gå tur sammen, men det er alltid noen som kan og da går man ikke alene, sier Laila.
Janicke oppdaget en agility park midt i Benalmadena. Det var deilig at Ninja, som hunden heter, kunne få løpe løs og trene. Samværet som å øve og trene sammen har vært motiverende. Det har vært et sosialt aspekt for både voksne og unge. Mange skaffer seg hund eller tar med seg hund fra Norge eller andre land. Janicke og Laila sier at artikkelen kanskje kan være med å fange opp andre som ikke har barn i skolen og naturlig får vite om gruppen.
Nå er det til og med en i gruppen som har fått valper, så kanskje det kommer til enda flere som kan komme med tips om oppdrett og utstilling?
 
Men det store poenget med gruppen er at det skal være sosialt. Det skal være fint å treffe andre med hund. Det skal være en sosial arena for både hund og mennesker. Selv om gruppen i dag ofte møtes i nærheten av skolen, så må ikke de som er med bo i Benalmadena. De vil gjerne fange opp nyinflyttere eller enslige med hund.
 
Det er lukket gruppe på Facebook, men søker man OSS MED HUNDER PÅ COSTA DEL SOL, finner man den lett. Det er bare å be om å bli medlem.
 
Har du lyst til å være med og har hund, men ikke har Facebook, kan du skrive spørsmål til epost: v-ryland@online.no.
 
Velkommen!
Av Helena Miller, Foto: Helena Miller

Del

Kanskje du også vil like

© 2009-2019 Det Norske Magasinet – Norrbom Marketing.
Designed and developed by yummp.

Søk på Det Norske Magasinet

Planlagt vedlikeholdsarbeid: Lørdag 5. august 2023 fra kl. 08.00 vil det foretas oppdateringer på norskemagasinet.com. Vær oppmerksom på at nettsiden vil være utilgjengelig i perioden når det foretas oppdateringer. Det samme gjelder for NorskePLUSS mobilappen.