Månedsmagasinet på Costa del Sol
Markant færre og dyrere boliger i Málaga · Kongens svoger skal i fengsel · Ricky Martin kommer til Fuengirola

Markant færre og dyrere boliger i Málaga · Kongens svoger skal i fengsel · Ricky Martin kommer til Fuengirola

Markant færre og dyrere boliger i Málaga

Det er snart vanskeligere å finne en bolig enn en jobb i Málaga by. Den sterkt stigende turismen har medført så markante prisstigninger at vanlige folk i dag har store vanskeligheter med å klare det nye husleienivå. Saken er den at flere utleiere i dag foretrekker å leie ut sine boliger på dags- eller ukebasis til turister fremfor vanlig langtidsleie. Derfor er det oppstått en regulær boligmangel, som ikke bare rammer sentrum men også flere andre områder, som man tidligere betraktet som fjernområder. Boligportalen Idealista forteller at utleieprisene i Málaga de siste fem årene har steget med 38 prosent, og at husleieprisen nå ligger på rundt ti euro per kvadratmeter. Derfor er det i dag vanskelig å finne en utleiebolig til under 1.000 euro i måneden, og det bekymrer mange familier. Det bekymrer også direktøren for teknologiparken (PTA), som mener at Málaga direkte lider under boligmangel, og at det kan hindre nye virksomheter i å slå seg ned i Málagas teknologipark, da det er vanskelig å finne boliger til nye medarbeidere, som gjerne kommer utenfra.
 
 
{loadposition landingpage2}
 

Kongens svoger skal i fengsel

Han fikk en nedsettelse av dommen på fem måneder, men det endrer ikke det faktum at den spanske kongens svoger, Iñaki Urdangarin, kun er et steinkast fra å komme i fengsel. Fem år og ti måneder i buret venter kongefamiliens medlem, som etter endt karriere som profesjonell håndballspiller etablerte et firma som spesialiserte seg i å arrangere konferanser og messer om sport og turisme. Det viste seg dog at Iñaki Urdangarin og hans partner, Diego Torres, grovt utnyttet sin kongelige status til å overfakturere myndighetene for deretter å føre midlene ut av Spania for å unngå å betale skatt. Iñaki Urdangarin ble dømt skyldig i februar 2017, og har ikke flere muligheter for å anke dommen. Derfor skal han nå starte sin soning. Tilbake i 2017 ble den spanske prinsessen, Christina de Borbón, frikjent for de verste anklagene, men fikk en bot for sitt ansvar som administrator for et av hennes manns mange selskap.
 

Ricky Martin kommer til Fuengirola

Fuengirola kommunes ambisiøse konsertprosjekt ”Marenostrum Music Castle Park” ved Castillo Sohail begynner å gi resultat. Flere store internasjonale navn begynner å komme til byen, som ellers alltid har stått i skyggen av Málaga og Marbella. Siste store navn på sommerens program er Ricky Martin, som holder konsert torsdag den 16. august. Billettsalget starter nå på torsdag kl. 10.00. På det varierte konsertprogrammet finner man også Santana, som kommer til Fuengirola den 9. august.
 
{loadposition google}

Del

Kanskje du også vil like

© 2009-2019 Det Norske Magasinet – Norrbom Marketing.
Designed and developed by yummp.

Søk på Det Norske Magasinet

Planlagt vedlikeholdsarbeid: Lørdag 5. august 2023 fra kl. 08.00 vil det foretas oppdateringer på norskemagasinet.com. Vær oppmerksom på at nettsiden vil være utilgjengelig i perioden når det foretas oppdateringer. Det samme gjelder for NorskePLUSS mobilappen.