Månedsmagasinet på Costa del Sol
Spansk minister går av etter seks dager · Den spanske landslagstreneren har fått sparken · Så kom sommeren!

Spansk minister går av etter seks dager · Den spanske landslagstreneren har fått sparken · Så kom sommeren!

Spansk minister går av etter seks dager

I usle seks dager kunne Máxim Huerta kalle seg kultur- og sportsminister. Så kom en gammel skattesak frem – og så måtte den nye ministeren gå. Dermed har Pedro Sánchez’ nye PSOE regjering fått en litt tragikomisk start, for den nye regjeringen kom til makten nettopp fordi Mariano Rajoy og Partido Popular ble senket på grunn av korrupsjonsskandalen ”Gurtel”. Den nå forhenværende kultur- og sportsministeren fikk for noen år siden en skattesmell på 218.000 euro fordi han i perioden 2006-2008, som tv-vert, fakturerte sin lønn via et tvilsomt selskap, for å få redusert personskatt. Máxim Huerta forklarte for et par dager siden at det er en privatsak, og at han har avregnet sin skatt. Allikevel ble presset så stort på ham at han har trukket seg.
 
 
{loadposition google}
 
 

Den spanske landslagstreneren har fått sparken


Kun 48 timer før den spanske landslagsdebuten i VM i fotball har det spanske fotballforbundet sparket landslagstreneren, Julen Lopetegui. Forbundet er så skuffet over at Lopetegui, bak ryggen på fotballforbundet, har inngått en avtale om å trene Real Madrid fra neste sesong, at man har bedt Lopetegui om å forlate landslagsleiren i Russland. Man mener at han ikke har vist respekt for forbundet, og at om han skulle bli værende ville det smitte negativt over på laget. Forbundets drastiske beslutning har skapt stor røre i hele sportsverdenen og gjort tvilen om landslagets muligheter i VM enda større. Den tidligere Real Madrid- og landslagsspilleren Fernando Hierro, som i dag er sportslig koordinator i det spanske fotballforbundet, overtar trenerrollen under sommerens VM. Spania debuterer i kveld (fredag) mot Portugal.
 

Så kom sommeren!


Endelig kom sommeren, og ifølge meteorologene er den kommet for å bli. Nå i slutten av uken stiger temperaturene til 30 grader langs hele Costa del Sol, og årets første varmebølge vil også ramme oss i løpet av de nærmeste dagene. Den varme vinden får det til å virke langt varmere enn det faktisk er. Været i vår har vært sterkt ustabilt, og selv i juni har det falt litt regn. Temperaturene har ligget fem til seks grader under det normale. Vanen tro anbefaler myndighetene å innta masse væske (vann og energidrikk med salt og mineraler), samt bruk av solkrem med høy faktor og minimalt med solbading midt på dagen.
 
 
{loadposition google_native}

Del

Kanskje du også vil like

© 2009-2019 Det Norske Magasinet – Norrbom Marketing.
Designed and developed by yummp.

Søk på Det Norske Magasinet

Planlagt vedlikeholdsarbeid: Lørdag 5. august 2023 fra kl. 08.00 vil det foretas oppdateringer på norskemagasinet.com. Vær oppmerksom på at nettsiden vil være utilgjengelig i perioden når det foretas oppdateringer. Det samme gjelder for NorskePLUSS mobilappen.