Månedsmagasinet på Costa del Sol
Puigdemont saksøker ”Pig Demont” i Marbella · Brennmaneter invaderer Costa del Sol · Bråk i El Corte Inglés

Puigdemont saksøker ”Pig Demont” i Marbella · Brennmaneter invaderer Costa del Sol · Bråk i El Corte Inglés

Puigdemont saksøker ”Pig Demont” i Marbella


Carles Puigdemont har fra sitt eksil i Tyskland saksøkt bedriften ”Pig Demont”, som fra Marbella selger klassiske spanske matprodukter online. Catalonias eks-president føler han har fått sin ære krenket, da firmaets logo er et grisehode med briller og hår, som minner om politikerens utseende. I tillegg betyr ”pig” i firmanavnet ”svin” på engelsk, og det kan derfor tolkes som at Puigdemont var et svin. Eieren av selskapet er langt i fra enig i tiltalen. Ordet ”demont” betyr på fransk ”vilt” eller ”fra skogen”, og da bedriften primært forhandler produkter laget av ville svin for det engelske og franske markedet, synes eieren at navnet passer fint til forretningen hans. Han mener til og med at logoen er en klassisk glad gris med vanlige briller og frisyre, som ikke bør fornærme noen. Patentkontoret har gitt Carles Puigdemont medhold i hans påstand, men bedriftseieren akter å anke avgjørelsen.

 
 
{loadposition landingpage2}
 
 

Brennmaneter invaderer Costa del Sol

Ikke siden sommeren 2005 er det funnet så mange brennmaneter i sjøen langs Costa del Sol.
Den siste uken har myndighetene samlet opp 8.000 kg brennmaneter i havet og på strendene i området fra Nerja til Málaga, og 3.000 kg mellom Torremolinos og Mijas Costa. Alle kommuner anbefaler badegjestene sine om å være ytterst påpasselig når man bader i sjøen, og skulle man bli brent anbefales det å oppsøke den nærmeste badevakten for hurtig behandling. Det kan også være en fordel å ha med seg på stranden en flaske med sterk, hvit eddik, som nøytraliserer virkningen av giften fra brennmanetene. Årsaken til de mange brennmanetene i havet vites ikke.
 
 
{loadposition google}
 
 

Bråk i El Corte Inglés


Alt er ikke som det burde være i det velkjente varehuset. Et flertall i styret har nettopp avskjediget den administrerende direktøren, Dimas Gimeno, som kom til for et par år siden, etter at El Corte Inglés’ stifter døde. Dimas Gimena var det unge håpet som skulle fornye det gamle varehuset, men hans idéer og forslag om en børsnotering var ikke populært i styret og blant noen av hovedaksjonærene, som primært er en håndfull spanske familier. Men flere av de tunge hovedaksjonærene ser fortsatt på ham som den ideelle personen til å få modernisert det gamle tradisjonsrike varehuset. Derfor er det en kjølig atmosfære blant eierkretsen og ledelsen, hvor den nye administrerende direktøren Jesús Nuño de la Rosa, og Dimas Gimeno som ikke har akseptert sin avskjedigelse og fortsatt møter om morgenen, kjemper innbitt om makten. Det er muligens også andre problemer i varehuset, for i fjor måtte El Corte Inglés refinansiere sine lån, og siden da er det blitt spekulert mye om det prisbelønte varehusets økonomiske tilstand.
 
 
{loadposition google_native}
 
 

Del

Kanskje du også vil like

© 2009-2019 Det Norske Magasinet – Norrbom Marketing.
Designed and developed by yummp.

Søk på Det Norske Magasinet

Planlagt vedlikeholdsarbeid: Lørdag 5. august 2023 fra kl. 08.00 vil det foretas oppdateringer på norskemagasinet.com. Vær oppmerksom på at nettsiden vil være utilgjengelig i perioden når det foretas oppdateringer. Det samme gjelder for NorskePLUSS mobilappen.