Månedsmagasinet på Costa del Sol
Integrering og nasjonaldagsfeiring hånd i hånd
3. – 4. trinn ved Den Norske Skolen, Malaga har en spansk venneklasse i Benalmádena Pueblo. Denne klassen var med 17. maifeiringen vår både i fjor og i år. Den utvalgte klassen er 4E fra “CEIP Jacaranda” i Benalmádena Pueblo. Læreren deres, Angela Farfán Morilla, er den spanske skolens språkkoordinator, og liker å jobbe med kultur, språk og integrering – akkurat som oss.

Den spanske skolen har også arrangert en omvisning for elevene våre i Benalmádena Pueblo.
 
-Det har blitt en tradisjon at vi inviterer en spansk skoleklasse med oss i toget og til aktivitetene på skolen, forteller skolens 17. mai-ildsjel, Linda Sakseide. -I tillegg til de spanske barna, korps, kommune og tilhørende familier, kom det også horder med andre skuelystne og mange nordmenn bosatt på Costa del Sol. En gjeng med danske elever fra naboskolen ble også med på feiringen, som mange mener ble den største og flotteste i skolens historie, forteller hun.
 
Bilde 1B
 

Aldri har toget vært så langt og tilskuerne så mange som under 17. maifeiringen i Arroyo de la Miel i år! Også på skolens arrangement kom det mange familier utenfra som var med på potetløp, stylter, fotball og svampekast. Pølser, burgere, kaker og is gikk ned på høykant, og det ble gode penger i kassa til foreldrenes arbeidsutvalg, penger som går uavkortet tilbake til elevene som midler til turer etc.

 

Idrettsdag på stranden

Svette nakker og store smil; Det manglet ikke på innsatsvilje og idrettsglede da barnetrinnene gjennomførte årets idrettsdag på Carvajal en fredag i mai. Sekstimeter sprint, lengdehopp, stor ball, fotball og naturligvis strandvolley var de utplukkede aktivitetene elever og lærere fikk leke seg med. Elevene opp til fjerdetrinn, og de mellom femte og syvende, ble delt i blandede lag som sirkulerte mellom aktivitetene.
På tilmålt tid var det litt om å gjøre å forbedre løpetiden, kast- og hoppresultatene, før man vekslet til neste aktivitet. På ballaktivitetene var også lærerne «tett på» med råd og ros til de ivrige spillerne som servet og sentret etter beste evne, til tross for at nettet hang litt høyt for de aller minste. Øktene gikk som en lek, og heldigvis kom livreddervakten tidlig, slik at det gikk an å få seg en rask dukkert før lunsj.
 
Bilde 2

Kreative turlunsjpakker, frukt, blingser, kjeks og salat under fargerike parasoller. Selv om ungene er bortskjemt med kantinemat på skolen, er det noe eget ved å få spise medbrakt mat ute.

 
 
bilde3

Strandvolleyball er en populær aktivitet, og spillet var i gang allerede før banen var ferdig montert.

 
Den Norske Skolen, Malaga har plass til 140 elever, og har fortsatt noe kapasitet for skoleåret 2018/19. -Hos oss blir alle elever sett, og vi vet at elevene må trives for å prestere. Skolen jobber aktivt for å fremme trygghet og tilhørighet i skolemiljøet. Skolen tilbyr også foreldrene et aktivt foreldremiljø i FAU (foreldrenes arbeidsutvalg) og alle foresatte får tilbud om et gratis spanskkurs.
Ønsker du å vite mer om skolen vår er det bare å ta kontakt. Du og din familie er hjertelig velkommen til en omvisning og en god skoleprat. Les mer om skolen vår på www.dnsmalaga.com, eller få et innblikk i skolehverdagen vår ved å følge skolens facebookside: https://www.facebook.com/dennorskeskolen
 
Av Nina C. Kaasin Simarud. Bilder: Nina C. Kaasin Simarud

Del

Kanskje du også vil like

© 2009-2019 Det Norske Magasinet – Norrbom Marketing.
Designed and developed by yummp.

Søk på Det Norske Magasinet

Planlagt vedlikeholdsarbeid: Lørdag 5. august 2023 fra kl. 08.00 vil det foretas oppdateringer på norskemagasinet.com. Vær oppmerksom på at nettsiden vil være utilgjengelig i perioden når det foretas oppdateringer. Det samme gjelder for NorskePLUSS mobilappen.