Månedsmagasinet på Costa del Sol
Bekymrende økning i antall allergikere – Voldelige dager på Costa del Sol – ETA er oppløst

Bekymrende økning i antall allergikere - Voldelige dager på Costa del Sol - ETA er oppløst

Bekymrende økning i antall allergikere

I fjor ble 24.000 innbyggere i Málaga-provinsen behandlet for allergi, hvorav 11.000 av dem var nye pasienter. Det er en økning på 7,5 prosent i forhold til året før, og det bekymrer Carmen Rondón fra regionssykehusets allergiavdeling. ”Vi er vant til årlige økninger på to til tre prosent, men 7,5 prosent økning er alarmerende. Utviklingen peker på allergi som det 21. århundres nye epidemi,” forteller hun, og fortsetter: ”Det er ikke kun de klassiske vår-allergiene de nye pasientene kommer med. Flere og flere med langt mer alvorlige allergier som setter seg i organene dukker opp, og det kan være livstruende.”
 
{loadposition landingpage2}

 

Voldelige dager på Costa del Sol

Ukens første dager har dessverre vært preget av to ekstremt voldelige episoder på Costa del Sol. På mandag ble et ukrainsk / colombiansk par funnet i kritisk tilstand i bakkene nært Hospital Costa del Sol i Marbella. De hadde blitt bortført dagen før og deretter torturert så voldsomt at mannen døde. Kvinnen, som nå er innlagt på grunn av skadene, overlevde sannsynligvis kun fordi hun ble slått bevisstløs eller klarte å spille død.
Samme dag stakk en 38-årig bulgarer sin mor ihjel i Fuengirola. Motivet for drapet er ukjent. Det er kun kjent at mannen rett før eller etter drapet også slo ihjel morens to katter. Fuengirola-innbyggeren er arrestert.
 

ETA er oppløst

Den baskiske terrorgruppen hører nå fortiden til. Som ventet er gruppen nå offisielt oppløst. Det skjedde via en kort pressemelding, som ble lest opp av et tidligere medlem i Sveits. Dermed ble det satt punktum for et trist kapittel i nyere spansk historie. ETA ble stiftet i 1959, og sto i perioden fra 1968 til 2010 bak 853 drap og 6.389 skadde. 297 tidligere ETA-medlemmer sitter fortsatt fengslet – av de 243 i Spania (resten sitter fengslet i enten Frankrike eller Portugal). Mariano Rajoy fastholder at oppløsningen av ETA på ingen måte vil gi anledning til en reduksjon i straffen for de fengslede terroristene. Tilsvarende vil de sakene som er anlagt mot bandens medlemmer fortsette.
 
{loadposition google_native}

Del

Kanskje du også vil like

© 2009-2019 Det Norske Magasinet – Norrbom Marketing.
Designed and developed by yummp.

Søk på Det Norske Magasinet

Planlagt vedlikeholdsarbeid: Lørdag 5. august 2023 fra kl. 08.00 vil det foretas oppdateringer på norskemagasinet.com. Vær oppmerksom på at nettsiden vil være utilgjengelig i perioden når det foretas oppdateringer. Det samme gjelder for NorskePLUSS mobilappen.