Månedsmagasinet på Costa del Sol
Uber setter inn 200 biler på Costa del Sol – Málaga skal være en intelligent by – Bedre kvalitet på Málagas strender

Uber setter inn 200 biler på Costa del Sol - Málaga skal være en intelligent by - Bedre kvalitet på Málagas strender

Del

Share on facebook
Share on twitter
Share on pinterest
Share on email

Uber setter inn 200 biler på Costa del Sol

Etter et par år med juridisk tautrekking og massive taxi-streiker, kommer Uber nå endelig til Costa del Sol. Uber tilbyr leie av bil med sjåfør, og er det nærmeste man kan komme på å bryte taxienes monopol. Uber opererer i 600 byer fordelt over hele verden, og introduserte sin service i Madrid for to år siden, i Barcelona i fjor, og nå kommer de til Málaga med 200 biler. Uber-bilene vil kjøre i Málaga, Marbella, Fuengirola, Mijas, Torremolinos og Benalmádena, men planen er at hele Costa del Sol skal dekkes fra neste år. I motsetning til en tradisjonell taxi kan en Uber-bil ikke plukke opp folk på gaten. Servicen skal forhåndsbestilles via en app.
 
{loadposition google}
 

Málaga skal være en intelligent by

Et forstudie som har tatt et og et halvt år har blitt til et 400-siders prosjekt, som i starten av uken ble offentlig presentert i Málaga. Kommunen vil investere 155 millioner euro frem mot år 2022 på å gjøre Málaga til en moderne intelligent by. ”Vi vil utnytte den nye teknologien best mulig for å kunne tilby en bedre service for innbyggerne, spare ressurser og bli en mer miljøvennlig by,” forklarte borgermester Francisco de la Torre til pressen. Málagas plan består av 204 tiltak, som skal realiseres i løpet av de neste fire årene. Byen vil få roboter til å hjelpe med rengjøringen av gater og smug, nye vannrensningsanlegg, el-taxier, og hele det kommunale energiforbruket skal komme fra fornybar energi.
 

Bedre kvalitet på Málagas strender

Strendene i Málaga-provinsen forbedres konstant. Nå har stranden Los Álamos i Torremolinos nettopp fått tildelt det blå kvalitetsflagget, takket være sin renhet og fasilitetene. Det er den første stranden i Torremolinos som får denne utnevnelsen. Marbella har i dag fem strender med det blå kvalitetsflagget, mens Estepona og Fuengirola har fire hver. Med det blå kvalitetsstempelet for Los Álamos-stranden har Málaga-provinsen i dag totalt 25 strender med det blå flagget. Dermed er Málaga meget tett på Cádiz og Almería, som med 30 og 29 blå flagg er de to andalusiske provinsene med flest kvalitetsstrender.
 
{loadposition google_native}

Del

Share on facebook
Share on twitter
Share on pinterest
Share on email

Kanskje du også vil like

Søk på Det Norske Magasinet