Månedsmagasinet på Costa del Sol
Ny president i Catalonia – Galoppbanen i Mijas går konkurs – Lang og fantastisk sesong for Sierra Nevada – Mer kaos i Málaga C.F.

Ny president i Catalonia - Galoppbanen i Mijas går konkurs - Lang og fantastisk sesong for Sierra Nevada - Mer kaos i Málaga C.F.

Del

Share on facebook
Share on twitter
Share on pinterest
Share on email

Ny president i Catalonia

Etter fem måneder med politisk og juridisk tautrekking har det endelig blitt satt inn en ny formann for det katalanske parlamentet. På ytterste mandat ble Quim Torra valgt som ny mann i det varme setet på mandag. Quim Torra er partikamerat med Carles Puigdemont, og en del av den harde kjerne i uavhengighetspartiet JxCat. Med støtte fra det andre store katalanske separatistpartiet, ERC, kunne Quim Torra på et enkelt flertall innsettes som ny president på mandag. Ved avstemningen valgte partiet CUP nemlig å stemme blankt, og det er nettopp dette partiets fire mandater som vippet vektskålen i dagens katalanske regionalpolitikk. CUP forblir dog i opposisjon, så den nye regjeringens bærekraft er ytterst tvilsom.

{loadposition landingpage2}

Galoppbanen i Mijas går konkurs

Kun de færreste husker når det sist var veddeløp i Mijas. Men nå er det ifølge kommunen gode nyheter for galoppbanen, for etter mer enn ti år med dårlig ledelse og miserable regnskap, har selskapet som har forpakteravtalen med banen nå erklært seg konkurs. Det betyr at boet kan gjøres opp og galoppbanen kan starte på nytt med blanke ark. Galoppbanen ble lansert som et av de mest ambisiøse prosjektene noensinne på Costa del Sol på slutten av 90-tallet, men siden den gang gikk det forferdelig galt. Mijas kommune har ikke foreløpig nevnt noe om at de vil gi veddeløpene en ny sjanse, eller om de vil bruke tomten til et annet prosjekt.

Lang og fantastisk sesong for Sierra Nevada

Det populære skisportstedet i Granada hadde i år snø i løypene helt inn i mai måned, og kunne derfor forlenge sesongen til 6. mai. Det ga Sierra Nevada en ekstraordinær lang sesong på 163 dager, med over en million besøk og 887.000 solgte dagspass til skiheisene. Det er Sierra Nevadas nest beste sesong noensinne, og hadde det ikke vært for 12 dagers stengning midt i sesongen på grunn av uvær hadde skisportstedet hatt sin suverent
beste sesong.

{loadposition google}

Mer kaos i Málaga C.F.

Både sportslig og administrasjonsmessig ligner Málaga C.F. en klubb i oppløsning.
I flere uker har det vært et faktum at klubben rykker ned fra La Liga og neste år spiller i 2. Divisjon, men internt i klubben henger tingene tilsynelatende heller ikke sammen. For midt i forberedelsene til den kommende sesongen forlater klubbens sportsdirektør, Mario Husillos, med største sannsynlighet nå klubben. Husillos kom til klubben like før jul på den klare betingelsen at han fikk frie hender på det sportslige planet. Den avtalen brøt klubbeier Al Thani i forrige uke, ved å uttale på sosiale media at Lucas Alcarez ikke blir ny trener i Málaga C.F. fra neste sesong. Kort tid i forkant hadde Mario Husillos inngått en avtale med den nye treneren. Det er uvisst hvem som blir ny sportsdirektør og trener i klubben. Det er også uvisst når Al Thani og hans to sønner gir lyd fra seg, da de alle feirer ramadan i sitt hjemland til midten av juli måned.

Del

Share on facebook
Share on twitter
Share on pinterest
Share on email

Kanskje du også vil like

Søk på Det Norske Magasinet