Månedsmagasinet på Costa del Sol
Gode tall fra UniCaja Banco – Mer strandpromenade i Estepona – Byggingen av Benalmádenas sykehus har stoppet opp igjen

Gode tall fra UniCaja Banco - Mer strandpromenade i Estepona - Byggingen av Benalmádenas sykehus har stoppet opp igjen

Del

Share on facebook
Share on twitter
Share on pinterest
Share on email

Gode tall fra UniCaja Banco

Det går bra for Málagas lokalbank, UniCaja Banco. Et overskudd på 57 millioner i årets første kvartal snakker for seg selv. Banken har fått redusert mengden av sine tunge, ikke-produktive aktiva (eiendommer) og i tillegg har de lykkes med å få redusert mengden av høyrisiko-lån. Resultatet fra første kvartal viser også at UniCaja Banco har en solvensrate på 15,40 prosent, hvilket er en av bransjens høyeste. Den ”gamle” Málaga-sparebanken, UniCaja, ble børsnotert i fjor etter å ha fusjonert med sparebankene Caja España Duero og Ceiss, og ble derfor omdøpt til UniCaja Banco. Resultatet for første kvartal er en forbedring på 13 prosent i forhold til i fjor.
 
{loadposition google_native}
 

strandpromenade esteponaMer strandpromenade i Estepona

Tre kilometer ny strandpromenade er blitt innviet i Estepona. Det er strekningen fra Hotel Healthouse til Hacienda Beach / Cabo Bermejo som nå kan nytes gående på den tre meter brede promenaden. Det er både fylkesrådet og Estepona kommune som står bak utvidelsen, og planen er at man i løpet av de kommende årene skal kunne tilbakelegge ruten Marbella – Estepona til fots. Det arbeides også med utvidelsen av strandpromenaden og gangstier mellom Mijas Costa og Marbella. I dag kan man tilbakelegge nesten 150 km av Costa del Sols kyststrekning til fots, hvilket tilsvarer 80 prosent av den totale strekningen.
 

Byggingen av Benalmádenas sykehus har stoppet opp igjen

Legenes forbund protesterer igjen over at kommunesykehuset i Benalmádena ikke gjøres ferdig. Hele 30 prosent av sykehuset er ikke ferdigbygget, og nå har byggearbeidet nok en gang stoppet opp. Legeforbundet gjør oppmerksom på at kommunesykehuset hverken har en seksjon for urologi eller øre- og hudspesialister. Derfor sendes pasienter i dag videre til sykehusene i andre kommuner, som ofte har lange ventelister. Byggingen av sykehuset i Benalmádena begynte i 2007, og er i dag funksjonelt, men ikke ferdigstilt.

 

yoga castillo sohailYogafestivalen på Castillo Sohail starter på lørdag

På lørdag og søndag kan du helt gratis nyte yogaundervisning, oppvisninger og andre aktiviteter på Castillo Sohail i Fuengirola, når yogafestivalen avholdes for andre gang. Den første yogafestivalen var en brakende suksess, med mange besøkende og massevis av aktiviteter, og man har i år fått tillatelse til å utvide både dagene og åpningstidene. Således er det altså aktiviteter både lørdag og søndag, og åpningstiden er nå forlenget helt til midnatt på lørdagen, med levende musikk i de sene timer.
Festivalen har som formål å spre kunnskap om yoga og alle de mange yogatilbudene som finnes i byen. Derfor vil det være undervisning fra mange forskjellige instruktører, som har anledning til å vise hvilken form for yoga de underviser i, og hvilke teknikker de bruker. Det er aktiviteter og yoga for alle nivå og alle aldre – også yoga for barn. Alle aktiviteter er gratis å delta i, men det er begrenset antall plasser.
Utover yogaundervisning og en hyggelig atmosfære vil det også være matboder, hvor veganske restauranter fra byen selger sine gode, sunne retter. Videre er det også boder hvor det selges orientalske klær og tilbehør.
Festivalen finner sted 5. og 6. mai på Castillo Sohail fra 10 – 24 på lørdag og 10:30 – 19:30 på søndag.
Takket være Fuengirola kommune er det gratis adgang.
 
{loadposition google_native}

Del

Share on facebook
Share on twitter
Share on pinterest
Share on email

Kanskje du også vil like

Søk på Det Norske Magasinet