Månedsmagasinet på Costa del Sol
Usikker pilot fikk passasjerene til å forlate flyet – Pensjonene øker – Uro og ny topp-kandidat for PP i Torremolinos

Usikker pilot fikk passasjerene til å forlate flyet - Pensjonene øker - Uro og ny topp-kandidat for PP i Torremolinos

Del

Share on facebook
Share on twitter
Share on pinterest
Share on email

Usikker pilot fikk passasjerene til å forlate flyet

”Motoren ser ut til å fungere normalt og vi forsøker å gjennomføre flyvningen, men vi kan ikke forhindre dere i å forlate flyet.” Slik lød meldingen fra kapteinen på et Vueling fly, som skulle fly ruten Gran Canaria – Bilbao nå i helgen. Passasjerene hadde allerede ventet tre timer i kabinen, mens teknikere jobbet med flyet. Kapteinen besluttet nemlig å snu på veien til rullebanen, pga. tekniske problemer. Meldingen hans rett før avgang fikk halvparten av passasjerene til å forlate flyet, som dog kom helskinnet frem.

{loadposition google_native}

Pensjonene øker

Etter fem år med lovens minimumsøkning på 0,25 prosent kan landets pensjonister endelig se frem til en litt større økning i sine månedlige pensjoner. Således vil pensjonene både i år og neste år øke med 1,6 prosent. Det er et større forlik mellom Partido Popular, Ciudadanos og det lille baskiske partiet PNV som har sikret økningen, som en del av finansloven for i år.
I euro betyr det imidlertid kun 13 euro mer i lommene til de spanske pensjonistene, som går fra en gjennomsnittlig månedlig pensjon på 934 til 947 euro.

Uro og ny topp-kandidat for PP i Torremolinos

Han var Torremolinos’ sterke mann fra 1991 til 2015. I hele seks valgperioder satt Pedro Fernández Montes tungt på borgermesterposten, før han ved siste valg tapte sitt flertall og fra sidelinjen måtte se hvordan hans rivaler fra PSOE, Ciudadanos, Podemos og IU slo seg sammen i en utradisjonell firkløver-regjering. I begynnelsen av uken ble den aldrende politikeren satt helt ut på reservebenken – denne gangen av sitt eget parti. Formannen for fylkesrådet, Elías Bendodo, har nemlig fått samlet flertall for Margarita del Cids kandidatur som borgermesterkandidat for PP til neste år. Pedro Fernández Montes truer nå med å danne sitt eget parti.
  
{loadposition google_native}

Del

Share on facebook
Share on twitter
Share on pinterest
Share on email

Kanskje du også vil like

Søk på Det Norske Magasinet