Månedsmagasinet på Costa del Sol
Sex-dom skaper røre i hele Spania – Stort kokainbeslag i Algeciras – Cifuentes trekker seg – Forbud om åpen ild

Sex-dom skaper røre i hele Spania - Stort kokainbeslag i Algeciras - Cifuentes trekker seg - Forbud om åpen ild

Del

Share on facebook
Share on twitter
Share on pinterest
Share on email

Sex-dom skaper røre i hele Spania

Retten i Pamplona vurderte og avgjorde på torsdag at det var snakk om seksuelt misbruk – ikke voldtekt, da fem unge menn fra Sevilla hadde gruppesex med en 18-år gammel jente under den årlige byfesten ”San Fermin” i Pamplona i fjor. De fem tiltalte fikk ni års fengsel for ugjerningen. Dommen har skapt stor oppstandelse i hele Spania, hvor flere kvinnegrupper har protestert kraftig over at de fem unge mennene ikke har blitt dømt for voldtekt, som ville ha gitt opp til 25 års fengsel. Forsvarsadvokaten krevde sine fem klienter løslatt og erklært uskyldige, da han mente at jenta selv hadde vært med på leken. Bevismaterialet i saken har vært meget omfattende, da de fem anklagde hadde tatt opp hendelsen på mobiltelefon. Det var ut i fra disse opptakene og en rekke telefonsamtaler at dommerne vurderte det slik at det var snakk om misbruk og ikke voldtekt. Både anklager og forsvarer anker dommen. De fem dømte mennene har allerede sittet varetektsfengslet i 22 måneder.
 
{loadposition google_native}

Stort kokainbeslag i Algeciras

Hele 8740 kg. med kokain ble midt i uken konfiskert i havnen i Algeciras. Det er den største mengden med kokain som noensinne har blitt beslaglagt i Europa. De nesten ni tonnene med kokain kom fra Colombia og var kamuflert som import av bananer. Seks personer ble pågrepet under operasjonen; tre menn fra Málaga, en person fra Algeciras og to franskmenn fra Lyon. Det er den andre gangen at spansk politi for alvor slår til i kampen mot import av narkotika. I desember ble seks tonn med kokain også konfiskert i Algeciras. I den neste utgaven av Det Norske Magasinet som kommer ut 15. mai finner du bl.a. en større artikkel om den omfattende importen av narkotika i området rundt La Línea og Algeciras.
 

Cifuentes trekker seg

Etter en måned i sterk motvind besluttet Cristina Cifuentes på onsdag å trekke seg som president for Madrid-regionen. Men det var ikke hennes omstridte eksamensbeviser som fikk henne til å gå av. Det var derimot en video fra mai 2011, som viser hvordan Cifuentes ble tatt på fersk gjerning for butikktyveri i et Eroski supermarked i Madrid. På videoen ses hun sammen med en privat sikkerhetsvakt som ber henne om å åpne vesken sin, hvor politikeren har to uåpnede ansiktskremer fra supermarkedet. Det vites ikke hvem som har lagt den gamle videoen ut på nettet. Det vites heller ikke hvem som blir ny president for regionen Madrid.

 

Forbud om åpen ild – en påminnelse fra brannvesenet i Mijas

I månedsskiftet mellom april og mai går vi inn i den perioden av året som regnes for mellomrisiko-perioden for brann. Det betyr at åpen ild i markområdene kun er tillatt med tillatelse fra Junta de Andalucías Miljøforvaltning, og har man fått en slik tillatelse er det kun tillatt med åpen ild på fredager og lørdager. Når vi går inn i sommermånedene med start 1. juni er all åpen ild i markområdene helt forbudt.

Perioder med brannfare

Mellomrisiko: Mellom 1 – 31. mai samt mellom 16. – 31. oktober. I disse periodene er åpen ild kun tillatt med tillatelse fra miljøforvaltningen i Junta de Andalucia i Málaga. Grilling i fritids- og rekreative områder er tillatt.
 
Høyrisiko: Mellom 1. juni – 15. oktober. I denne perioden er åpen ild i markområder forbudt, akkurat som grilling på offentlige plasser, i skogen og andre lignende områder. Selv kjøring med motorkjøretøy utenfor veinettet er forbudt.
 
Lavrisiko: Mellom 1. – 30. april. I denne perioden kreves det ikke tillatelse fra miljøforvaltningen til åpen ild, men det kreves at brannvesenet i din kommune underrettes. Grilling i fritids- og rekreative områder er tillatt.
For mer informasjon kontakt brannvesenet i Mijas: 952 586 312
 
{loadposition google_native}

Del

Share on facebook
Share on twitter
Share on pinterest
Share on email

Kanskje du også vil like

Søk på Det Norske Magasinet