Månedsmagasinet på Costa del Sol
ETA ber om unnskyldning: for nestsiste gang – Den mest ustabile våren på 10 år – Daesh-terrorist arrestert i Málaga

ETA ber om unnskyldning: for nestsiste gang - Den mest ustabile våren på 10 år - Daesh-terrorist arrestert i Málaga

Del

Share on facebook
Share on twitter
Share on pinterest
Share on email

ETA ber om unnskyldning – for nestsiste gang

I en ny uttalelse ber terrororganisasjonen ETA om unnskyldning for sine handlinger overfor ofrene, tilskadekomne og deres familier. Gruppen kaller selv sine handlinger for disproporsjonerte, og innrømmer at uskyldige har blitt drept, bortført, mishandlet og truet i den flere tiår lange konflikten. ETAs uttalelse ble som vanlig kommunisert via den baskiske dagsavisen ”Diario Gara” og blir ETAs nestsiste ord, før gruppen offisielt blir oppløst – formodentligvis i neste måned. Den baskiske terrorgruppen ga opp den væpnede kampen i oktober 2011, og har i ettertid overgitt sine våpen, sprengstoff og annet materiell til myndighetene. – Men gruppen er aldri blitt oppløst. Restene av den tidligere så fryktede terrororganisasjonen har i de siste årene forgjeves forsøkt å få sine fanger overført til baskiske fengsler samt å få de avlyst de pågående rettssakene mot deres medlemmer.

 
{loadposition google_native}
 

Den mest ustabile våren på 10 år

I følge det spanske meteorologiske instituttet Aemet er vi i disse dager og uker vitne til den mest ustabile våren på 10 år. På søndag var kystens strender godt befolket midt på dagen, og om kvelden fikk vi torden med over 200 lynnedslag. Mandag kom solen igjen, for om kvelden atter en gang å slå over i regn og tordenvær. Og slik fortsetter det ustabile vår-været. I går skinte solen på nytt fra en skyfri himmel, men Aemet melder om store mengder regn på både onsdag og torsdag. Mange kjøretøy er fortsatt godt skitten etter regnet på mandag. Regnet var nemlig fylt med sand, som en kraftig vind hadde brakt med seg fra Afrika.
 

Daesh-terrorist arrestert i Málaga

En 35-årig spansk resident fra Marokko har blitt arrestert i Málaga. I tre år har det spanske nasjonalpolitiet holdt den pågrepne under observasjon, mistenkt for ulovlig medvirkning til finansiering av terrororganisasjonen Daesh. Det viser seg at hans kone er en av de mest ettersøkte Daesh-terroristene, som flere ganger har uttrykt ønske om å gjennomføre et terrorangrep i Spania. Den pågrepne har i minst tre år sendt penger til sin kone, som fra Syria er meget aktiv i Daesh-gruppen. Han siktes derfor nå for ulovlig medvirkning til finansiering av terrorister.
 
{loadposition landingpage2}
 

24.639 euro til Cudeca

Det ble danset, sunget og skålt natten lang på Castillo Sohail på lørdag, hvor Queen Machine og Paul Maxwel opptrådte til fordel for krefthospice Cudeca. Over 1500 mennesker fant veien til middelalderborgen i Fuengirola. Det ga et overskudd på 24.639 euro. På fotoet ses artister, representanter fra Cudeca og Fuengirola kommune, konferansier og arrangør.
 
concert check

Del

Share on facebook
Share on twitter
Share on pinterest
Share on email

Kanskje du også vil like

Søk på Det Norske Magasinet