Månedsmagasinet på Costa del Sol
Jordskjelv nær Málaga – Rajoy holder hånden over andalusierne – Málagas eldste passasje fornyes

Jordskjelv nær Málaga - Rajoy holder hånden over andalusierne - Málagas eldste passasje fornyes

Jordskjelv nær Málaga

Den lille byen Almogía rett nord for Málaga registrerte midt i uken et jordskjelv som ble målt til 4,4 på Richter-skalaen. Selv om jordskjelvet hverken forårsaket skader på personer eller bygninger, har jordskjelvet allikevel skremt mange innbyggere i hele provinsen, for i snart ti år er det blitt målt jordskjelv i Málaga-provinsen omtrent hver sjette måned. Kun de færreste har glemt det store jordskjelvet som rammet Lorca i Murcia-provinsen i 2011, cirka 300 km. fra Málaga, og la deler av byen i ruiner. I følge ekspertene er det en aldri så liten fare for at et tilsvarende jordskjelv en dag kan ramme Málaga-provinsen.

 
{loadposition google_native}
 

Rajoy holder hånden over andalusierne

Den spanske statsministeren lover flere ressurser til Andalucía. Under et langt møte med Susana Díaz i midten av uken i Madrid, garanterte Mariano Rajoy at de offentlige tilskuddene til Junta de Andalucía vil bli økt, samt at staten vil sette av ekstra ressurser for å få jernbanenettet utvidet, slik at de to nye strekningene for AVE-toget mellom Málaga og Granada samt Antequera og Granada vil kunne innvies i 2020. I tillegg vil infrastrukturen til byene Huelva, Cádiz og Almería forbedres. Susana Díaz har lenge påstått at med en bedre infrastruktur og et utvidet statstilskudd som reflekterer befolkningsøkningen i Andalucía, vil arbeidsledigheten falle med 200.000 personer. Andalucía kjemper i dag med en arbeidsledighet på 950.000 personer, noe som tilsvarer 24 prosent av den yrkesaktive befolkningen.
 

Málagas eldste passasje fornyes

Den har stått tom og forlatt i tjue år, men nå kommer det til å skje noe med en av Málagas eldste passasjer. Det er passasjen ”Pasaje de Chinitas”, som ligger mellom Benetton-butikken og La Canasta bakeriet på Plaza de la Constitución i Málagas gamle by. Passasjen sprudlet tidligere med små butikker og restauranter, men mistet langsomt sin glans for noen ti-år siden – i likhet med resten av Málaga den gangen. Men nå kommer det til å skje noe. Tre bedrifter, der i blant hotellkjeden Soho Boutique Hotels, investerer totalt seks millioner euro i å få passasjens bygninger renovert til leiligheter for utleie, samt å få de små butikkene åpnet igjen.
 
{loadposition landingpage2}
 

Gratis hjelp til voldsrammede kvinner i Spania

Vold er vanskelig å håndtere, og vanskelig å stå alene med. Soroptimist International Costa del Sol lanserer i samarbeid med Junta de Andalucía nok en gang informasjonskampanjen: «Du er ikke alene». Den skal skape oppmerksomhet om hjelpelinjen som informerer, støtter og gir råd til kvinner i Spania på 46 språk, 24 timer i døgnet. Trenger du informasjon, hjelp, støtte eller rådgivning? Du er ikke alene. Ring 900 200 999.
 
Soroptimister er kvinner i arbeid, som jobber sammen på lokalt, nasjonalt og internasjonalt nivå for å utdanne, aktivere og styrke kvinner og jenter med det formålet å forbedre deres liv.

For ytterligere informasjon: www.soroptimist.es
Facebook: Soroptimist International Costa del Sol
 

Queen Machine kommer 

Støtt krefthospicet Cudeca, og få samtidig alle tiders konsertopplevelse. Slik lyder oppfordringen til alle, når Europas beste Queen-tribute spiller til fordel for Cudeca på Borgen i Fuengirola i morgen, lørdag 21. april.
Bjarke Baisner synger, ligner, opptrer og oppfører seg fullstendig som legendariske Freddie Mercury. Og hans fire bandmedlemmer er med på leken. Derfor er Queen Machine i dag det nærmeste man kommer det originale Queen, og tusenvis av tilskuere strømmer til deres konserter. ”Vi er som Queen i deres yngre dager. Da de var på sitt beste, og alltid overrasket på scenen. Det er også slik publikum forventer å se oss,” forteller Peter Jeppesen, som er gitarist og bandets talsmann. Han har vært med fra starten i 2008. ”Den gang var det hele bare for moro, men plutselig ble det alvor – på en god måte. Vi gikk fra å spille for et lite publikum på små spillesteder, til å stå foran 10-20.000 mennesker på de store festivalene. Det er ikke til å begripe, men folk vil ha oss, folket vil ha Queen!” Og Queen Machine gjør alt for å levere varen – denne gangen til fordel for Cudeca.
 
Billetter til veldedighetskonserten koster 18 euro og kan kjøpes på ticketea.com, hos UniOptica i Fuengirola, eller ved inngangen på Castillo Sohail fra kl. 19.00. Konserten begynner kl. 21.30
 
Foto Queen

Del

Kanskje du også vil like

© 2009-2019 Det Norske Magasinet – Norrbom Marketing.
Designed and developed by yummp.

Søk på Det Norske Magasinet

Planlagt vedlikeholdsarbeid: Lørdag 5. august 2023 fra kl. 08.00 vil det foretas oppdateringer på norskemagasinet.com. Vær oppmerksom på at nettsiden vil være utilgjengelig i perioden når det foretas oppdateringer. Det samme gjelder for NorskePLUSS mobilappen.