Månedsmagasinet på Costa del Sol
Tiltalen mot de katalanske politikerne er klar – SOS fra Bancosol – Nye billetter til kongeturen

Tiltalen mot de katalanske politikerne er klar - SOS fra Bancosol - Nye billetter til kongeturen

Tiltalen mot de katalanske politikerne er klar

Den spanske statsadvokaten har denne uken tiltalen klar mot ni av de 30 personene som er tiltalt for å stå bak det ulovlige uavhengighetsvalget i Catalonia den 1. oktober i fjor. De tiltalte er ikke bare politikere, men også katalanske embetsmenn og politifolk, som vil bli tiltalt for brudd på den spanske grunnloven og/eller for å ha brukt offentlige midler til å organisere det ulovlige valget. Statsadvokaten har i dag bevis for at minst 1,6 millioner offentlige euro har blitt brukt til kampanjemateriale, registrering av katalanere i utlandet i et nytt register, valgobservatører og logistikken bak valget, som bedriften Unipost har fakturert de katalanske myndighetene for. Blant de ni som vil få tiltalen presentert er lederen av ERC og eks-visepresidenten for det katalanske Generalitat, Oriol Junqueras, samt Jordi Sánchez, som er eks-president for den katalanske folkebevegelsen ANC og tidligere nr. to i partiet Junts per Catalunya etter Carles Puigdemont.
Mens sakene mot de tiltalte katalanerne ruller og går er det fortsatt kaos i det katalanske Generalitat, hvor det fortsatt ikke er innsatt en ny regionalregjering, på grunn av den politiske uroen.

 
{loadposition google_native}
 

SOS fra Bancosol

Málaga-provinsens matvarebank, Bancosol, har havnet i alvorlige økonomiske problemer etter å ha fått sitt årlige offentlige tilskudd redusert fra 850.000 euro til 175.000 euro. Det er primært Junta de Andalucía som har redusert sitt tilskudd. Bancosol mangler ikke matvarer, som de får gratis eller til en symbolsk pris hos flere store supermarkedkjeder. De mangler derimot penger til å kunne opprettholde den nåværende infrastrukturen med lagerhaller, store kjølesystemer, fraktkjøretøy og organisasjonens program for resosialisering, som i fjor fikk 144 personer tilbake i arbeidsmarkedet. ”Vi har 20 mann på lønningslisten som dedikerer seg 100 % til Bancosol, som vi nå må skjære ned til ti mann. Vi kan også kutte litt i vår produksjon av ferdigretter, men får vi ikke minst en halv million euro tilført, kan vi ikke lenger garantere det daglige måltid til de 48.300 innbyggerne i provinsen som daglig oppsøker våre spise-boder,” forklarer Joaquín Jiménez, som er formann for Bancosol. Han håper at provinsens kommuner, fond og private virksomheter i fremtiden vil støtte opp om matvarebanken.
 

Nye billetter til kongeturen

Siden innvielsen for et par år siden har én million mennesker tilbakelagt vandreturen ”El Caminito del Rey” på fjellsidene i området El Chorro, litt nord for Málaga. Turen er blitt så populær at det er vanskelig å få plass på turen, men fra denne uken tilbys 100.000 nye adgangsbilletter. Billettene gjelder for perioden juni til oktober, og forventes å bli solgt på få uker. Billettene koster 10 euro (18 euro med guide) og selges på hjemmesiden www.caminitodelrey.info
 
{loadposition google_native}
 

Málaga City Run for pressefrihet – 7 km, søndag 6. mai

Søndag den 6. mai er det tid for ”Carrera de la Prensa”, som nå løpes for tredje gang. Dette er et lett 7 km langt byløp med start kl. 10.00 ved La Rosaleda fotballstadion, hvor deltagerne løper gjennom Málagas gater og den gamle bydelen, frem til mål ved det romerske teateret. Arrangøren er APM (Asociación de la Prensa de Málaga/Málaga Press Association), som nettopp har etablert en samarbeidsavtale med Costa Press Club (presseklubben for utenlandske medier på Costa del Sol: www.costapressclub.com).
Alle er velkommen til å delta i byløpet og løpe for pressefriheten. Du behøver altså ikke være medlem av presseklubben for å delta, og du må gjerne komme med venner og bekjente, som også kan løpe for pressefriheten!
Deltagelse koster 8 euro.
Vil du løpe under Costa Press Clubs fane og være med på å representere utenlandske innbyggere og utenlandske medier på Costa del Sol? Kontakt da Costa Press Club, som da også ordner med påmeldingen, senest 25. april: info@costapressclub.com
Vil du selv melde deg på Málaga City Run (ved egen påmelding er siste påmeldingsdag 3. mai kl. 14.00) eller for mer informasjon, klikk her. 

Del

Kanskje du også vil like

© 2009-2019 Det Norske Magasinet – Norrbom Marketing.
Designed and developed by yummp.

Søk på Det Norske Magasinet

Planlagt vedlikeholdsarbeid: Lørdag 5. august 2023 fra kl. 08.00 vil det foretas oppdateringer på norskemagasinet.com. Vær oppmerksom på at nettsiden vil være utilgjengelig i perioden når det foretas oppdateringer. Det samme gjelder for NorskePLUSS mobilappen.