Månedsmagasinet på Costa del Sol
Med utgangspunkt i kompetansemålene i kjemifaget lager tiendetrinnselevene ved Den Norske Skolen i Malaga nå egne lærebøker. Til dette bruker de BookCreator, en iPad app som lager “levende” bøker fylt med elevens egne notater, bilder og filmopptak av kjemiske forsøk.
 
– Vi frigjør oss fra lærerboka, og konsentrerer oss om læreplanen, forteller naturfagslærer Kim Slaatsveen. Slik får elevene en egen bok som forteller dem alt de trenger å vite, og som de kan bruke også under en eventuell muntlig eksamen i faget. I BookCreator står eleven helt fritt og kan velge den metoden de lærer best på. Noen føler at de lærer bedre ved å skrive for hånd og kanskje lage egne illustrasjoner, mens andre husker bedre det de hører eller har sett på film. Særlig når man skal memorere hva man gjør under kjemiske forsøk, er det greit å kunne bruke video som virkemiddel. Når bøkene blir ferdige, skal de inneholde alle kompetansemålene i læreplanen.
 
Akkurat nå lager elevene et kapittel om organisk kjemi, eller “livets kjemi”. Livets kjemi kaller vi alt i omgivelsene våre som dreier seg om grunnstoffet karbon. Fra olje, bensin og gass, til sukker, alkohol, plast, osv. –Elevene har laget egen sminkefjerner, etyn (sveisegass), gjort flammeprøver på ulike alkoholer, gjort praktisk forsøk med destillasjonstårn, og lært å påvise karbohydrater i ulike væsker, forteller Kim.
 

Tiervennstafett

Det er tid for oppsummering i mattetimen i førstetrinn, og det foregår utendørs i dag. Det er fordi barn og unge har beina fulle av spring og sprang, og undersøkelser viser at barn i bevegelse lærer godt. Derfor benytter barnetrinnene her ved Den Norske Skolen, Malaga fysiske læringsaktiviteter (FLA) så ofte de kan.
 
– Klar ferdig gå! Terningen triller og tallet blir fire. -Hva er tiervennen til fire? -Det er seks! Laget bykser avsted og er straks tilbake med en sekser, og kaster terningen på nytt. Det laget som rekker å samle flest lapper kommer til å vinne. De er to eller tre på hvert lag, så her gjelder det å følge med på hva de andre gjør! – Jeg har funnet sekseren, roper en deltager for å kalle inn laget sitt. Snart er alle på plass og kan kaste terningen på nytt.
 

Den Norske Skolen, Malaga har plass til 140 elever, og har fortsatt kapasitet for skoleåret 2018/19.-Hos oss blir alle elever sett, og vi vet at elevene må trives for å prestere. Skolen jobber aktivt for å fremme trygghet og tilhørighet i skolemiljøet. Skolen tilbyr også foreldrene et aktivt foreldremiljø i FAU (foreldrenes arbeidsutvalg) og alle foresatte får tilbud om gratis spanskkurs. Ønsker du å vite mer om skolen vår er det bare å ta kontakt. Du og din familie er hjertelig velkommen til en omvisning og en god skoleprat. Les mer om skolen vår på www.dnsmalaga.com, eller få et innblikk i skolehverdagen vår ved å følge skolens facebookside https://www.facebook.com/dennorskeskolen
Av Nina Cicilie Kaasin Simarud

Del

Kanskje du også vil like

© 2009-2019 Det Norske Magasinet – Norrbom Marketing.
Designed and developed by yummp.

Søk på Det Norske Magasinet

Planlagt vedlikeholdsarbeid: Lørdag 5. august 2023 fra kl. 08.00 vil det foretas oppdateringer på norskemagasinet.com. Vær oppmerksom på at nettsiden vil være utilgjengelig i perioden når det foretas oppdateringer. Det samme gjelder for NorskePLUSS mobilappen.