Månedsmagasinet på Costa del Sol
De la Torre stiller til valg igjen i Málaga – Rettsvesenet opprettholder dom mot narkodømte politifolk i Mijas – Nytt prosjekt for Hotel Byblos på vei

De la Torre stiller til valg igjen i Málaga - Rettsvesenet opprettholder dom mot narkodømte politifolk i Mijas - Nytt prosjekt for Hotel Byblos på vei

De la Torre stiller til valg igjen i Málaga

Francisco de la Torre trosser både sin kone og øvrige families ønske om at han skal gå av med pensjon. Málagas evigunge borgermester meddelte på mandag ettermiddag at han stiller til valg ved kommunevalget neste år. ”Det er store prosjekter på gang, som jeg gjerne vil fullføre,” sa De la Torre til pressen, da han offentliggjorde sin beslutning. Partido Populars sentralstyre har lenge ønsket at Francisco de la Torre skulle stille til valg igjen, til tross for sine nå 75 år. Han har vært borgermester i Málaga siden år 2000, da han overtok posten fra Celia Villalobos, etter at hun ble tilbudt en ministerstilling i José María Aznars regjering. Francisco de la Torre vant kommunevalgene i 2003, 2007 og 2011 med absolutt flertall. Ved valget i 2015 tapte han sitt flertall, og sitter i dag som borgermester med støtte fra Ciudadanos.

 
{loadposition google}

Rettsvesenet opprettholder dom mot narkodømte politifolk i Mijas

Det spanske rettsvesenet opprettholder dommen på 20 års inhabilitet for fem politibetjenter fra Mijas. De fem betjentene ble arrestert i slutten av 2009, og senere dømt for å ha tette bånd til en narkotika-mafia. Betjentene kunne via sin innsikt lett informere smuglerne om politiets kontroll- og etterforskningsarbeid. I enkelte tilfeller var de dømte politifolkene også involvert i å sikre at narkotikaforsendelsene kom sikkert frem. Betjentene fikk alle mellom fire og fem års fengsel som nå er ferdig sonet, og de kan tidligst vende tilbake til sine jobber i 2029.
 
{loadposition landingpage2}

Nytt prosjekt for Hotel Byblos på vei

Etter flere år med stengte dører og usikkerhet om hotellets fremtid, ser fremtiden nok en gang lys ut for det gamle Hotel Byblos ved Mijas Golf. Den nye eieren, hotell- og konstruksjonsgruppen Ayco, står klar til å totalrenovere det gamle hotellet til en pris av 23 millioner euro. Selskapet søkte for få dager siden Mijas kommune om den nødvendige byggetillatelsen, og står klare til å sette i gang med renoveringsarbeidet. Ayco-gruppen har allerede investert 6,3 millioner euro i fem store tomter i Calahonda, hvor man har planlagt å bygge 144 boliger.

Del

Kanskje du også vil like

© 2009-2019 Det Norske Magasinet – Norrbom Marketing.
Designed and developed by yummp.

Søk på Det Norske Magasinet

Planlagt vedlikeholdsarbeid: Lørdag 5. august 2023 fra kl. 08.00 vil det foretas oppdateringer på norskemagasinet.com. Vær oppmerksom på at nettsiden vil være utilgjengelig i perioden når det foretas oppdateringer. Det samme gjelder for NorskePLUSS mobilappen.