Månedsmagasinet på Costa del Sol
Enda en katalansk politiker flykter – Flere eldre er skyld i trafikkulykker – Kommuner på Costa del Sol kjøper vann på Gibraltar

Enda en katalansk politiker flykter - Flere eldre er skyld i trafikkulykker - Kommuner på Costa del Sol kjøper vann på Gibraltar

Enda en katalansk politiker flykter

Denne gangen er det lederen av det lille separatistpartiet CUP, Anna Gabriel, som flykter fra det spanske rettsvesenet. På onsdag var hun innkalt til avhør i forbindelse med den katalanske uavhengighetserklæringen i oktober, men hun dukket ikke opp. Anna Gabriel har nemlig reist til Sveits, og hun har via sin advokat gitt klar melding om at hun ikke akter å returnere. Hennes parti er det lille støttepartiet til uavhengighetspartiene ERC og JuntsCat, og er kjent for å være sterkt venstreorientert, rebelsk, feministisk og antikapitalistisk.
Anna Gabriels flukt til Sveits gjør situasjonen i det katalanske parlamentet enda mer kaotisk, fordi man etter regionalvalget i desember fortsatt ikke har satt inn ny regjering og president.

 
{loadposition google}

Flere eldre er skyld i trafikkulykker

De eldre har store problemer med å respektere vikeplikten, fartsgrensene, sikker avstand til kjøretøyet foran seg, og den generelle skiltingen i trafikken. De nyeste tallene fra myndighetene viser nemlig at nesten 25 prosent av alle trafikkulykker i Spania forårsakes av bilister over 65 år. Det er en økning på syv prosent siden forrige analyse i 2011. Analysen forteller også at de eldre er den gruppen av bilister som er dårligst på å feste sikkerhetsbeltet før de triller ut i trafikken.
 
{loadposition google}

Kommuner på Costa del Sol kjøper vann på Gibraltar

Frykten for at reservoarene i Estepona, Manilva og Casares går tom for vann i løpet av sommeren har – helt ekstraordinært – fått de tre kommunene til å gå i forhandlinger med Gibraltar om kjøp av fire milliarder kubikkmeter vann. Prisen ligger på omtrent 0,24 cent pr. kubikkmeter.
Den beskjedne mengden av regn som har falt i løpet av høsten og vinteren har etterlatt store deler av landets reservoarer på under halvparten av sin vanlige beholdning. Særdeles kritisk er situasjonen i Andalucía og Extremadura. Våren står for døren, og intet tyder på merkbart regn i den nærmeste fremtid. Derfor går de tre nevnte kommunene på Costa del Sol nå til ”innkjøp” på Gibraltar, hvor man har massevis av vann pga. av klippene.

Del

Kanskje du også vil like

© 2009-2019 Det Norske Magasinet – Norrbom Marketing.
Designed and developed by yummp.

Søk på Det Norske Magasinet

Planlagt vedlikeholdsarbeid: Lørdag 5. august 2023 fra kl. 08.00 vil det foretas oppdateringer på norskemagasinet.com. Vær oppmerksom på at nettsiden vil være utilgjengelig i perioden når det foretas oppdateringer. Det samme gjelder for NorskePLUSS mobilappen.