Månedsmagasinet på Costa del Sol
Ny spansk visepresident for Den Europeiske Sentralbank – Nytt navn og frisk kapital til Hotel Don Miguel – Juntaen lover nytt stort sykehus i Málaga

Ny spansk visepresident for Den Europeiske Sentralbank - Nytt navn og frisk kapital til Hotel Don Miguel - Juntaen lover nytt stort sykehus i Málaga

Ny spansk visepresident for Den Europeiske Sentralbank

Med et massivt flertall i ryggen ble den spanske økonomiministeren Luis de Guindos på mandag kveld valgt som ny visepresident for Den Europeiske Sentralbank. Det er mange år siden Spania har hatt en representant i en så viktig rolle i EU. Luis de Guindos er utvilsomt blitt valgt på bakgrunn av sine gode resultater som spansk økonomiminister, og for hans gode samarbeidsevner med de øvrige ministerne i EU. Han har i to valgperioder vært økonomiminister i Mariano Rajoys regjeringer, hvor han nå selvsagt må fratre. Det er uvisst hvem som blir ny spansk økonomiminister.

 
{loadposition landingpage2}

Nytt navn og frisk kapital til Hotel Don Miguel

Marbella kommune har nettopp godkjent et storslagent renoveringsprosjekt for det legendariske Hotel Don Miguel, som har stått tomt i snart ti år. Den nye eieren vil investere 64 millioner euro i det gamle hotellet, som skal stå klart i midten av 2019. Hotellet forblir fire-stjernet, men vil få nytt navn og 486 rom oppdelt i tre kategorier. Det vil i tillegg få en rekke nye sportsfasiliteter. Hotellet forventer mellom 300.000 og 400.000 overnattinger i året.
 

Juntaen lover nytt stort sykehus i Málaga

For ti år siden annonserte Junta de Andalucía ambisiøse planer om et stort sykehus i Málaga. Manglende finansiering gjorde at det frem til nå aldri ble noe av prosjektet. Nå lover Juntaen et nytt sykehus til 230 millioner euro, som vil stå klart om seks år. Sykehuset vil bli plassert bak det nåværende Hospital Materno, og det vil få 800 sengeplasser. Byggingen skal i gang neste år. Málaga har lenge søkt om å få et nytt sykehus, da de to nåværende sykehusene ikke klarer å holde følge med regionens behov.
 
{loadposition google}

Kreft-støttegruppe på Hospital Costa del Sol

Det første møtet for kreft-støttegruppen i Marbella fant sted på Hospital Costa del Sol på fredag 26. januar. Totalt nærmere 20 pasienter og deres nærmeste deltok, og under møtet var det snakk om blant annet behandlingsformer samt hvordan livskvalitet og glede kan skapes til tross for sykdom.
En gledelig nyhet som ble presentert var at det engelske konsulatet i Málaga hadde besluttet seg for å sponse gruppen, slik at de besøkende kan få et smørbrød under møtet.
Møtene finner sted den siste fredagen i måneden, i kafeteriaen på Hospital Costa del Sol, og nesta møte holdes således på fredag 23. februar kl. 17.00. Planlagte diskusjonsemner for dette møtet er depresjon samt bivirkninger av behandling og medisin.
Møtene holdes på engelsk, alle nasjonaliteter er velkomne.
For mer informasjon, kontakt koordinator Marion Winter, tlf. 952 863 926, e-mail tarage77@gmail.com eller Susan Hannan på Cudeca, tlf. 952 564 910

Del

Kanskje du også vil like

© 2009-2019 Det Norske Magasinet – Norrbom Marketing.
Designed and developed by yummp.

Søk på Det Norske Magasinet

Planlagt vedlikeholdsarbeid: Lørdag 5. august 2023 fra kl. 08.00 vil det foretas oppdateringer på norskemagasinet.com. Vær oppmerksom på at nettsiden vil være utilgjengelig i perioden når det foretas oppdateringer. Det samme gjelder for NorskePLUSS mobilappen.