Månedsmagasinet på Costa del Sol
Hobbyer og muligheter på Costa del Sol

Hobbyer og muligheter på Costa del Sol

Alle har vi en eller flere hobbyer vi liker å dyrke, og Costa del Sol byr på en hel rekke muligheter til å utøve eksisterende hobbyer, samt å oppta noen nye. Derfor vil jeg oppfordre og utfordre dere lesere til å ta kontakt om deres hobby, og fortelle litt om hvordan dere finner mulighetene for å dyrke hobbyen på Costa del Sol. Forhåpentligvis kan vi få nok innspill til å samle det i en artikkel?
 
Selv har jeg ganske allsidige interesser, og i denne artikkelen skal jeg kort nevne litt om noen av mine hobbyer:

Squash og tennis

I min ungdom spilte jeg squash og tennis regelmessig i mange år, og dette er en hobby som jeg i det siste har tatt opp igjen her på Costa del Sol, spesielt squash som er det jeg brenner mest for. Nå er det riktignok mer populært å spille paddle i Spania, og det skal jeg nok gi et forsøk også. Squash er et hurtig spill hvor man bruker mye energi, såkalt eksplosiv trening, så det er en glimrende måte å komme hurtig i form på, i tillegg til at det er utrolig moro, synes jeg i alle fall. Det er mange paddle-baner langs Costa del Sol, mens det er litt lengre mellom squashbanene. Jeg spiller på den glimrende Club del Sol i Calahonda, som ligger rett på nedsiden av AP-7 motorveien. De har mange baner for både squash og tennis, og det er sjelden problem å finne en ledig time. Anbefales!

hobbyogfritid1Dykking og fridykking

Jeg har dykket over hele verden, og opplevd alt fra The Great Barrier Reef i Australia, til Fiji i Stillehavet og Hvithai i Sør-Afrika, men et av mine favorittsteder å dykke er fremdeles Norge. Vannet og sikten er utrolig god, særlig da på vinterstid, hvor man kan se opptil 60 meter under vann, noe som slå selv de beste forholdene på korallrevene i f.eks. Rødehavet, som er kjent for god sikt. Jeg har opp gjennom årene tatt en del ekstra kurs, og er i dag PADI Rescue Diver. Jeg har også et eget sett med utstyr for fridykking, noe jeg også liker godt og i det siste faktisk gjør oftere enn å dykke med oksygenflaske. Jeg må innrømme at dykkingen på Costa del Sol ikke kan regnes som spektakulær, men allikevel finner jeg det interessant og tar regelmessig utstyret i bruk. Noen av stedene jeg synes er bra finnes i nærheten av Nerja, og selv om det strengt tatt ikke tilhører Costa del Sol, så kan Tarifa være spennende. Det er ganske mange dykkesenter langs Costa del Sol, inkludert et par 5-stjerners PADI sentre.

Dyreliv og natur

Dette har vært min store lidenskap i hele mitt liv, og her har Costa del Sol og områdene rundt mye å by på. Jeg har vanligvis et mål og mening om hva jeg ønsker å se når jeg drar ut i naturen, det være seg fugler, fisk, reptiler eller andre dyr, men jeg blir aldri skuffet, selv om jeg noen ganger ikke opplever annet enn ren og skjær vakker natur. Naturen og faunaen er svært variert, og nærheten til Afrika gjør artsmangfoldet helt unikt i europeisk sammenheng. Naturen i Norge er også i særklasse vakker, men antall arter og mengden av forekomster blir som regel langt lavere i kaldere klima. For meg er derfor naturen i Spania mer spennende enn den norske, selv om jeg uten problem kan erkjenne at få land i verden slår Norge når det gjelder spektakulær geografi og natur.

Fotball

Det begynner å bli mange år siden jeg selv spilte fotball, men når man bor på Costa del Sol har man jo muligheten til å se verdens beste fotball i Málaga, og jeg gjør mitt beste for å få med meg så mange La Liga kamper som mulig. Stemningen er helt unik, så et besøk på La Rosaleda Stadium anbefales på det sterkeste – også for dem som ikke er spesielt interessert i fotball. Jeg kan lett dra paralleller til Newcastle i England, hvor jeg bodde i nesten 15 år og så en del Premier League kamper. I likhet med Málaga CF var heller ikke Newcastle United spesielt gode, men de hadde en tilnærmet fanatisk hærskare av fans som alltid gjorde kampene til en stor opplevelse, til tross for ofte skuffende sportslige resultater. Forhåpentligvis rykker ikke Málaga CF ned etter denne sesongen, slik at vi også neste sesong kan oppleve Messi og Ronaldo spille i Málaga by.

Mat og drikke

Helt siden jeg som 19-åring jobbet som á la carte kokk hos hotellet SAS Radisson Blu i Karasjok har mat og drikke vært en av mine hobbyer og interesser. For mat og drikke byr Costa del Sol på et utrolig mangfold, ikke minst fordi det bor mennesker av mer enn 130 forskjellige nasjonaliteter her. Det hjelper også på at det kan være en relativt rimelig fornøyelse å spise ute på Costa del Sol, særlig om man da sammenligner med Norge. Jeg har fått servert mange fantastiske måltid på Costa del Sol gjennom årenes løp, men om jeg skal være ærlig kan jeg dog ikke unnlate å nevne at jeg synes det er utrolig mange dårlige spisesteder langs Costa del Sol også, og da særlig langs strendene, hvor beliggenheten og tilgangen på nye kunder gjør at det ikke stilles så store krav til maten som serveres. Kombinert med langt høyere priser enn normalt sitter jeg dessverre igjen med inntrykket «dyrt og dårlig» når jeg prøver nye steder ved stranden som jeg ikke på forhånd har lest om eller har fått anbefalt. Om jeg skal trekke frem bare et eneste av mine favorittsteder må det bli den norskeide restauranten «Prohobitox» i Málaga by – en gourmetopplevelse av de sjeldne!

Film

Å se filmer produsert i landet man bor i er en fin måte å videreutvikle språkkunnskaper på, samt at man ofte lærer landet og kulturen bedre å kjenne, spesielt humoren. Jeg har alltid sett mye film, og for meg er det å se en god film på slutten av dagen en fin måte å koble av på. De siste årene har jeg fått med meg mange spanske filmer, og dessverre må det sies at det produseres mye dårlige og lite underholdende filmer i Spania. For dem som ikke er over gjennomsnittet interessert i film slik som jeg er, kan jeg derfor ikke anbefale noen å gi seg i kast med å se en masse spanske filmer, men om jeg skal anbefale et lite utvalg av spansk film så blir det «Toro» som er spilt inn på Costa del Sol i 2016, «Combustión» fra 2013 og «Palmeras en la nieve» fra 2015. De to sistnevnte med Adriana Ugarte i hovedrollen, en dyktig spansk skuesiller som enda ikke har fått sitt helt store internasjonale gjennombrudd.
 
Vedlagt foto av Ildsalamander
Om man har natur og dyreliv som hobby og interesse byr Costa del Sol på mange flotte opplevelser. Her et foto av en Ildsalamander (Salamandra longirostris) tatt i utkanten av Marbella på en regnværsdag.
 
https://www.shutterstock.com/nb/image-photo/hawksbill-turtle-eretmochelys-imbriocota-scuba-diver-90066364?src=wGRie1XGA83qdFDX4Cj6ZA-3-69
Også under vann er det mye liv og røre langs Costa del Sol, selv om havskilpadder hører med til sjeldenhetene.
https://www.shutterstock.com/nb/image-photo/baked-eggplant-tomatoes-garlic-paprika-295931177?src=HJlALOXyqmnlPxNZyst8xA-1-10
Costa del Sol byr på mange gode kulinariske opplevelser, men det lønner seg å undersøke litt på forhånd for å finne de gode restaurantene, da det også er mange mindre gode restauranter.
https://www.shutterstock.com/nb/image-photo/tennis-fun-when-father-near-cheerful-447309742?src=T04UBdsHusavuqb4p_c0BA-1-10
Rekken av sportsaktiviteter som tilbys på Costa del Sol er nærmest uendelig, så her finnes noe for enhver smak og for hele familien.
Av Tom Halvorsen, tom@norrbom.com

Del

Kanskje du også vil like

© 2009-2019 Det Norske Magasinet – Norrbom Marketing.
Designed and developed by yummp.

Søk på Det Norske Magasinet

Planlagt vedlikeholdsarbeid: Lørdag 5. august 2023 fra kl. 08.00 vil det foretas oppdateringer på norskemagasinet.com. Vær oppmerksom på at nettsiden vil være utilgjengelig i perioden når det foretas oppdateringer. Det samme gjelder for NorskePLUSS mobilappen.