Månedsmagasinet på Costa del Sol
Skjebnevalg i Catalonia – Minstelønnen øker med fire prosent – Starlite festivalen blir i Marbella

Skjebnevalg i Catalonia - Minstelønnen øker med fire prosent - Starlite festivalen blir i Marbella

Skjebnevalg i Catalonia

På torsdag skal katalanerne atter en gang dra til stemmeurnene. Etter at sentralregjeringen i forrige måned tvangsoppløste det katalanske parlamentet og utskrev nyvalg, skal de 5,5 millioner stemmeberettigede katalanerne igjen ta stilling til regionens politiske fremtid. Alt tyder på et meget tett løp mellom nasjonalistpartiene og ikke-nasjonalistene. På den førstnevnte siden står ERC, hvis leder Oriol Junqueros fortsatt sitter i fengsel, og Junts per Catalunya, hvis førstekandidat Carles Puigdemont fremdeles skjuler seg i Belgia. De to partiene kan, sammen med det lille partiet CUP, meget vel nok en gang få flertall i parlamentet. På andre siden står Ciudadanos, som ligger an til markant fremgang, PSOE, Podemos og Partido Popular. Det er fjerde gang på bare syv år at det er regionalvalg i Catalonia.
 

{loadposition landingpage2}

 

Minstelønnen øker med fire prosent

Regjeringen vil i de kommende uker presentere en tre-års plan for arbeidsmarkedets partnere, som inkluderer en økning i den spanske minstelønnen med fire prosent i 2018 – og en tilsvarende økning i 2019 og 2020. Partido Populars forslag samler med støtte fra Ciudadanos og PSOE bred oppbakking i parlamentet, og det er all grunn til å tro på samme oppbakking blant fagforeninger og arbeidsgiverforeninger. Med økningen i 2018 kommer minstelønnen opp på 10.400 euro i året, som tilsvarer 14 månedlige bruttoutbetalinger på 735,90 euro (som lønnsmottaker utbetales feriepenger som to ekstra månedslønninger).

Starlite festivalen blir i Marbella

Sting og de spanske stjernene David Bisbal og Pablo Alborán blir tre av hovednavnene på den velkjente Starlite Festival neste sommer i Marbella.
Med offentliggjørelsen av navnene på de første artistene er det fastslått at Starlite blir i Marbella, til tross for de mange klagene Marbella kommune har mottatt fra naboene de siste par årene. I tillegg har festivalen følt seg sviktet av kommunen, og truet lenge med å flytte til en annen kommune, men det nylige maktskiftet på rådhuset har tilsynelatende fått fortidens synder til å gå i glemmeboken.

Del

Kanskje du også vil like

© 2009-2019 Det Norske Magasinet – Norrbom Marketing.
Designed and developed by yummp.

Søk på Det Norske Magasinet

Planlagt vedlikeholdsarbeid: Lørdag 5. august 2023 fra kl. 08.00 vil det foretas oppdateringer på norskemagasinet.com. Vær oppmerksom på at nettsiden vil være utilgjengelig i perioden når det foretas oppdateringer. Det samme gjelder for NorskePLUSS mobilappen.