Månedsmagasinet på Costa del Sol
Picasso-museet sikter mot ny rekord – Kvinne arrestert for å lenke sin sønn til sofa – Málaga-innbyggerne tjener dårlig

Picasso-museet sikter mot ny rekord - Kvinne arrestert for å lenke sin sønn til sofa - Málaga-innbyggerne tjener dårlig

Del

Share on facebook
Share on twitter
Share on pinterest
Share on email

Picasso-museet sikter mot ny rekord

Vel er det fremdeles en drøy måned igjen før utgangen av året, men alt tyder på at Picasso-museet i Málaga setter ny rekord. I fjor besøkte 558.033 personer det populære museet, men ifølge museets ansvarlige sikter Picasso-museet mot enda flere besøkende i år. Med åpningen av Aduana-museet tidligere på året var noen bekymret for at konkurransen mellom byens mange museer ville øke, men effekten har vært den stikk motsatte. De mange museene har sammen styrket Málagas image som kultur- og museumsby, og økt interessen for å komme til byen. Interessen for Picasso-museet er nå så stor at en utvidelse diskuteres.
 

Kvinne arrestert for å lenke sin sønn til sofa

Myndighetene i Málaga mottok på onsdag en nødsamtale fra en 12-år gammel gutt som hadde blitt lenket til en sofa av sin mor. Kvinnen hadde bundet en lenke mellom guttens fot og husets sofa, slik at han ikke kunne forlate stuen. På salongbordet hadde hun satt frem mat og drikke, og ellers bare utstyrt sin sønn med en mobiltelefon uten saldo og latt fjernsynet stå på slik at gutten ble underholdt. Fra mobiltelefonen kunne sønnen dog foreta sin nødsamtale. Moren har forklart til politiet at hennes sønn i løpet av et tidsrom over flere dager hadde stukket hjemmefra gjentatte ganger, mens hele familien hadde lett etter ham. De fant ham vanligvis i dårlig selskap med ungdommer som var langt eldre enn sønnen. Av frykt for at han skulle rømme hjemmefra på nytt, valgte hun i avmakt å lenke ham til sofaen.

Málaga-innbyggerne tjener dårlig

De siste tallene fra det spanske skattevesenet forteller at en lønnsmottaker i Málaga-provinsen i snitt tjener 15.651 euro i året, hvilket tilsvarer en månedslønn på 1.118 euro (12 måneders lønn + 2 måneders feriepenger). Det er en økning på 1,8 prosent i forhold til 2015, men inntektsnivået i Málaga hører fortsatt til blant de laveste i landet. Det er på landsbasis kun 11 provinser hvor inntektsnivået er lavere, og Málaga er fortsatt et stykke fra nivået før krisen brøt ut i 2008, hvor en innbygger i snitt tjente 16.269 euro. Om fallet i inntekt fra 2008 og frem til i dag justeres for med økningen i inflasjon, har en Málaga-innbyggernes kjøpekraft falt med 15 prosent. På landsbasis tjener en spanjol i dag 18.835 euro i året.

Del

Share on facebook
Share on twitter
Share on pinterest
Share on email

Kanskje du også vil like

Søk på Det Norske Magasinet