Månedsmagasinet på Costa del Sol
Alvorlig tørke i hele Spania – Nesten alle spanske menn tar fødselspermisjon – Catalonia

Alvorlig tørke i hele Spania - Nesten alle spanske menn tar fødselspermisjon - Catalonia

Alvorlig tørke i hele Spania

Regnet som uteblir har i løpet av de siste par ukene utviklet seg til et stort problem i hele Spania. Flere steder er landets vannreservoarer nede på under ti prosent av sin kapasitet, og det har vi ikke sett siden 1995, hvor det bl.a. i Málaga-provinsen ikke falt en dråpe regn på nesten to år. Det manglende regnet har fått myndighetene til å aktivere en særlig plan for vannforbruket. Planen inneholder store restriksjoner for landbruket fra nyttår, og kan også ramme private, hvis det innen da ikke faller den nødvendige mengden med regn. I Nord-Spania er det varslet regn i slutten av uken, men det er bare dråper i forhold til den mengden med regn som er nødvendig for å få fylt reservoarene opp igjen.
 

{loadposition landingpage2}

 

Nesten alle spanske menn tar fødselspermisjon

Da det for åtte år siden ble innført 14 dages fødselspermisjon til nybakte fedre, var det kun noen få som tok imot tilbudet. I dag tar 92 prosent av spanske menn imot tilbudet, som til og med har blitt utvidet til fire uker. På rekordtid har holdningen til å ta fødselspermisjon endret seg radikalt i samfunnet – ikke minst blant arbeidsgiverne, som opprinnelig ikke var særlig begeistret for den nye loven om fødselspermisjon for nybakte fedre.

Catalonia

Den store uroen rundt Catalonia koster fortsatt dyrt. Et par tusen virksomheter har allerede valgt å forlate regionen, og i starten av uken tapte Catalonia kampen om å bli vert for European Medicines Agency neste år.
Barcelona tapte avstemningen til både Milano og Amsterdam, som stakk av med seieren for det attraktive vertskapet, som inkluderer en rekke av Europas største messer, til stor glede for byens hoteller, restauranter og øvrige næringsliv. ”For bare få måneder siden var Barcelona favoritt i kampen om å vinne vertskapet, men uroen og usikkerheten som i dag er forbundet med Catalonia koster dyrt for både Catalonia og Spania,” beklager den spanske helseministeren Dolors Montserrat.

Del

Kanskje du også vil like

© 2009-2019 Det Norske Magasinet – Norrbom Marketing.
Designed and developed by yummp.

Søk på Det Norske Magasinet

Planlagt vedlikeholdsarbeid: Lørdag 5. august 2023 fra kl. 08.00 vil det foretas oppdateringer på norskemagasinet.com. Vær oppmerksom på at nettsiden vil være utilgjengelig i perioden når det foretas oppdateringer. Det samme gjelder for NorskePLUSS mobilappen.