Månedsmagasinet på Costa del Sol
Gode tall for boligmarkedet – Taxisjåførene i motvind – Hard Rock Café kommer til Málaga

Gode tall for boligmarkedet - Taxisjåførene i motvind - Hard Rock Café kommer til Málaga

Gode tall for boligmarkedet

Interessen for å kjøpe seg en bolig i Málaga-provinsen stiger fortsatt. I årets første ni måneder har det blitt gjennomført 22.823 bolighandler, hvilket svarer til en stigning på 12,5 prosent i forhold til i fjor, eller en stigning i salget på ti boliger om dagen. Tallene kommer fra spansk statistikk (INE).
I Málaga har spesielt én bolighandel vakt stor oppsikt. Det er salget av den store, høye eiendommen som ligger ved enden av hovedstrøket Calle Larios, nede mot havnen. Bygningen går under navnet ”La Equitativa”, og har stått tom i mange år. Eierforholdene til den gamle bygningen er kompliserte, men den amerikanske investorgruppen Key International har nå kjøpt opp 60 prosent av bygningen, og kan derfor legge press på de øvrige eierne for å overta den fulle kontrollen over eiendommen, som vil være ideell for et nytt hotell eller eksklusive privat-boliger.
 

{loadposition landingpage2}

Taxisjåførene i motvind

Domstolene i Madrid har nettopp avsagt dom i den årelange striden mellom landets taxisjåfører og privatsjåførene som har operert via plattformene Uber og Cabify. Domstolene gir privatsjåførene retten til å utføre sitt yrke, og avviser taxisjåførenes ønske om å håndheve en gammel lov som sier at det kun må utstedes én lisens til privatsjåfører for hvert 30. taxi-løyve. Dommen betyr at 80 sjåfører i Madrid, som midlertidig har måttet slutte å jobbe, fra og med i dag igjen kan sette seg bak rettet. Dommen ventes å få en dominoeffekt, som vil medføre 10.000 nye lisenser fordelt over hele landet. I Málaga-provinsen har myndighetene nesten 1.000 søknader fra privatsjåfører liggende til behandling. Konflikten mellom taxisjåførene og Uber og Cabify var årsaken til den store taxi-streiken under byfesten i Málaga i august.

Hard Rock Café kommer til Málaga

Den populære amerikanske restaurantkjeden Hard Rock Café slår i 2018 dørene opp for deres første restaurant i Málaga – nærmere betegnet i lystbåthavnen Muelle Uno. Hard Rock Café har i verdens storbyer i mange år hatt suksess med sitt konsept, som dreier seg om klassisk amerikansk mat kombinert med musikk og utstilling av verdenskjente musikeres instrumenter og andre eiendeler. Oppføringen av den nye Hard Rock Café i Málaga forventes å ta ni måneder, så den nye restauranten vil stå klar i tredje kvartal 2018. De eneste Hard Rock Caféene i Andalucía i dag ligger i Puerto Banús i Marbella og i Sevilla.

Del

Kanskje du også vil like

© 2009-2019 Det Norske Magasinet – Norrbom Marketing.
Designed and developed by yummp.

Søk på Det Norske Magasinet

Planlagt vedlikeholdsarbeid: Lørdag 5. august 2023 fra kl. 08.00 vil det foretas oppdateringer på norskemagasinet.com. Vær oppmerksom på at nettsiden vil være utilgjengelig i perioden når det foretas oppdateringer. Det samme gjelder for NorskePLUSS mobilappen.