Månedsmagasinet på Costa del Sol
Lokalpolitikk: PP kjemper seg tilbake i flere kommuner – Krisen i Catalonia: Valgkamp for full maskin – Málaga-provinsen tørker

Lokalpolitikk: PP kjemper seg tilbake i flere kommuner - Krisen i Catalonia: Valgkamp for full maskin - Málaga-provinsen tørker

Lokalpolitikk: PP kjemper seg tilbake i flere kommuner

I flere Costa del Sol kommuner fikk Partido Popular flest stemmer under kommunevalget i 2015, men allikevel vinket partiet farvel til borgermesterposten i kommuner hvor partiet ellers i flere år hadde sittet tungt på denne posten.
I flere kommuner som Torremolinos, Nerja, Marbella, Mijas og Rincón de la Victoria ble Partido Popular henvist til opposisjonsparti som følge av koalisjoner mellom sosialistpartiet, Ciudadanos, de Podemos-støttede partier og enkelte lokalpartier. Men halvveis inne i regjeringsperioden er PP godt på vei tilbake til makten i flere kommuner. Partiet har lagt seg i selen for å inngå nye pakter, primært med Ciudadanos, og har samtidig utnyttet at ikke alle pakter i de nevnte kommuner har foregått problemfritt. Derfor har Partido Popular i årets løp gjenvunnet makten i byrådet i Marbella, Rincón de la Victoria og senest i Nerja. PP har nå blikket rettet mot Torremolinos, hvor Ciudadanos er splittet i spørsmålet om å forbli i samarbeidet med PSOE, eller om de skal støtte en ny PP-lokalregjering.

Krisen i Catalonia: Valgkamp for full maskin

Valgkampen forut for regionalvalget i Catalonia den 21. desember er i full gang. Fristen for å stille opp har utløpt, og nedtellingen til valget er begynt.
De såkalte separatistpartiene er ikke kommet til enighet om å stille opp under én samlet liste, som ved siste valg i 2015. Derfor stiller de opp hver for seg, og det blir med den varetektsfengslede Junqueres som førstekandidat for ERC og Puigdemont fra sitt eksil i Belgia som kandidat for sitt parti PDeCAT, som nå har blitt omdøpt til ”Junts pel Catalunya”. Det tredje separatistpartiet, CUP, stiller opp i samme formasjon som før. Det store spørsmålet dreier seg naturligvis om de tre opposisjonspartiene Ciudadanos, sosialistpartiet og Partido Popular kan samle flertall og samarbeide i kampen mot separatistpartiene. Et annet viktig spørsmål går på Podemos’ rolle, etter at partiet har fått ny førstekandidat, etter dyp splittelse i partiet.

Málaga-provinsen tørker

Regn er blitt en mangelvare i hele Málaga-provinsen, Andalucía og i Sør-Spania for øvrig. November måned er normalt en av årets fuktigste måneder, men hittil er det ikke falt mange dråper regn, og værutsikten for de kommende 8-10 dagene lover sol fra en skyfri himmel. Flere vannreservoarer i Málaga-provinsen er nede på 20 prosent av sin kapasitet, og det blir et problem hvis det ikke snart faller litt av de 94-101 liter med regn som vanligvis faller i løpet av november måned.

Del

Kanskje du også vil like

© 2009-2019 Det Norske Magasinet – Norrbom Marketing.
Designed and developed by yummp.

Søk på Det Norske Magasinet

Planlagt vedlikeholdsarbeid: Lørdag 5. august 2023 fra kl. 08.00 vil det foretas oppdateringer på norskemagasinet.com. Vær oppmerksom på at nettsiden vil være utilgjengelig i perioden når det foretas oppdateringer. Det samme gjelder for NorskePLUSS mobilappen.