Månedsmagasinet på Costa del Sol
Dyremishandler må i buret – Tre nye hoteller skal bygges i Estepona – Vaktskifte på vei i Nerja

Dyremishandler må i buret - Tre nye hoteller skal bygges i Estepona - Vaktskifte på vei i Nerja

Del

Share on facebook
Share on twitter
Share on pinterest
Share on email

Dyremishandler må i buret

Den tidligere innehaveren av kennelen i Torremolinos, Carmen Marín, fikk på torsdag fem dager til å melde seg i fengselet for å starte soningen av sin straff for dokumentforfalskning og særdeles grov dyremishandling. Carmen Marín ble i begynnelsen av året idømt tre år og ni måneders fengsel, og havner nå som den første person noensinne i Spania bak lås og slå for sine ugjerninger mot dyrene.
Det var et grufullt syn som møtte lokalpolitiet og representantene for flere dyrevernsforeninger da de i fjor besøkte kennelen Parque Animal i Torremolinos.
De fant hundrevis av katte- og hundelik med klare tegn på mishandling, noe som fikk sinnene i kok og fikk stor mediedekning i hele provinsen.

Tre nye hoteller skal bygges i Estepona

Kommunen har nettopp utstedt lisenser til oppføring av tre nye hoteller i Esteponas gamle bydel. De tre hotellene kommer til å ligge i de sentrale gatene Calle Terraza, Santa Ana og Caridad, og vil bli oppført i gamle bygninger som skal gjennomgå en omfattende renovering. De tre hotellene får hver mellom 20 og 28 rom, og har et renoveringsbudsjett på mellom 300.000 og 350.000 euro. I alt har Estepona kommune nå åtte hotellprosjekter under oppføring eller på planleggingsstadiet i den gamle bydelen.
 

Vaktskifte på vei i Nerja

Mye tyder på at Nerjas borgermester, Rosa Arrabal fra PSOE, blir styrtet i neste uke. Hennes støtteparti, Ciudadanos, er nemlig like ved å skifte side i byrådet. Partiet er ikke tilfreds med samarbeidet, og vil heller støtte Partido Popular i en ny regjering frem til neste kommunevalg i 2019. Problemene mellom PSOE og deres tre støttepartier er ikke noe nytt. Siden kommunevalget i 2015 har PSOE med støtte fra Ciudadanos, Podemos og lokalpartiet EVA sittet på et ytterst tynt mandat (11 av 21 mandater) og samarbeidet har ikke på noe tidspunkt gått knirkefritt. Forhåpningene til samarbeidet var store, da PP ved siste valg, for første gang på 20 år, mistet sitt absolutte flertall.

Del

Share on facebook
Share on twitter
Share on pinterest
Share on email

Kanskje du også vil like

Søk på Det Norske Magasinet