Månedsmagasinet på Costa del Sol
Flere kommer i jobb – men ledigheten stiger – Moderat optimisme på stor reiselivsmesse – Stopp for oppkjøringer til førerkort i Málaga-provinsen

Flere kommer i jobb – men ledigheten stiger - Moderat optimisme på stor reiselivsmesse - Stopp for oppkjøringer til førerkort i Málaga-provinsen

Flere kommer i jobb – men ledigheten stiger

Den spanske arbeidsledighetskøen er blitt 56.000 personer lengre i løpet av oktober måned. Dermed er den totale ledigheten oppe i 3,4 millioner personer.
De nyeste ledighetstallene bringer dog også noe positivt med seg, for i forrige måned ble det skapt 94.000 nye arbeidsplasser. Det betyr at 18,4 millioner mennesker i dag er på arbeidsmarkedet og tilmeldt det spanske Seguridad Social systemet. Det er flere enn noensinne. Månedens tall fra det spanske arbeidsdepartementet illustrerer at det nå er store årskull som melder seg til arbeidsmarkedet. Derfor stiger arbeidsledigheten til tross for at det skapes nye arbeidsplasser.
Catalonia er den regionen hvor ledigheten steg mest i forrige måneden.
 

{loadposition landingpage2}

Moderat optimisme på stor reiselivsmesse

Hele turistsektorens oppmerksomhet er i denne uken rettet mot London, hvor den store reiselivsmessen World Travel Market finner sted. Junta de Andalucías førstedame Susana Díaz er representert, så vel som Málagas borgermester Francisco de la Torre og Elías Bendodo fra Málagas fylkesting. Ingen av de tre er bekymret for det britiske ”Brexit” men har allikevel forskjellig syn på perspektivene for neste år. Susana Díaz mener at Andalucía vil trekke til seg seks prosent flere engelske turister i 2018. Málagas borgermester mener at byen vil merke en stigning på hele 20 prosent, men Elías Bendodo er knapt så optimistisk. Formannen for fylkestinget mener nemlig at Málaga-provinsen fra neste år vil kunne merke den stigende konkurransen fra nye destinasjoner, samt at flyselskapet Monarch sin konkurs, som har etterlatt 400.000 briter uten gyldige flybilletter, vil kunne merkes på turismen.

Stopp for oppkjøringer til førerkort i Málaga-provinsen

Det er nesten umulig å komme til for oppkjøring til førerkort i Málaga-provinsen. Siden slutten av juni har byens bilsakkyndige vært i streik, og det gir nå alvorlige problemer – både for elever og kjøreskolene. 9.000 elever har i de siste fire månedene ikke kunnet komme til for oppkjøring, og 80 prosent av provinsens kjøreskoler har enten måtte redusere antall ansatte eller stenge. ”Alle kjøreskoler har de siste fire månedene mistet minst halvparten av sin omsetning, da deres elever ikke får tatt eksamen,” forklarer Antonio Martín, som er formann for provinsens kjøreskoler (APAE). Han frykter at streiken vil vare ut året, og at den vil koste 50 kjøreskolelærere jobben. Streiken dreier seg om koordineringen av ferien til de bilsakkyndige.

Del

Kanskje du også vil like

© 2009-2019 Det Norske Magasinet – Norrbom Marketing.
Designed and developed by yummp.

Søk på Det Norske Magasinet

Planlagt vedlikeholdsarbeid: Lørdag 5. august 2023 fra kl. 08.00 vil det foretas oppdateringer på norskemagasinet.com. Vær oppmerksom på at nettsiden vil være utilgjengelig i perioden når det foretas oppdateringer. Det samme gjelder for NorskePLUSS mobilappen.