Månedsmagasinet på Costa del Sol
Krisen i Catalonia: Åtte katalanske politikere fengsles – Boligprisene stiger fortsatt – Panorama-heis på vei i Torremolinos

Krisen i Catalonia: Åtte katalanske politikere fengsles - Boligprisene stiger fortsatt - Panorama-heis på vei i Torremolinos

Krisen i Catalonia: Åtte katalanske politikere fengsles

På torsdag og fredag var samtlige politikere fra den nå forhenværende regionalregjeringen i Catalonia innkalt til avhør i retten i Madrid. – Og etter torsdagens avhør har den offentlige påtalemyndigheten besluttet å varetektsfengsle åtte av de siktede politikerne på ubestemt tid. Blant de fengslede er eks-visepresidenten for det katalanske parlamentet, Oriol Junqueres. De er alle siktet for brudd på grunnloven.
Carles Puigdemont dukket som ventet ikke opp til sitt avhør. Puigdemont oppholder seg fortsatt i Belgia, hvor han har leid inn en kjent advokat som har utleveringer av anklagede til rettsforfølgelse som sin spesialitet. Hans advokat foreslår at Puigdemont avhøres via direkte video-overførsel fra Belgia. Den tidligere katalanske regjeringslederen har ikke tenkt å vende hjem med det første, da han er sikker på at han ikke vil få en rettferdig behandling av rettsvesenet i Spania.

 

Boligprisene stiger fortsatt

Málaga-provinsen er nummer fire på listen over provinser med største stigninger i boligprisene. Prisene er nemlig i årets første ni måneder steget med 3,96 prosent i følge boligportalen pisos.com. Med en gjennomsnittlig kvadratmeterpris på 1.973 euro er Málaga-provinsen i dag Spanias sjette dyreste provins å kjøpe bolig i. Men prisene skremmer ikke kjøperne, for i følge spansk statistikk (INE) er det i år handlet 17.000 boliger i provinsen, hvilket er en stigning på 20 prosent i forhold til i fjor. Boligportalen pisos.com kommenterer i sin analyse den store prisforskjellen på boliger i provinsen. I de mindre byene i innlandet kan man kjøpe seg boliger til 500 euro pr. kvadratmeter, mens kvadratmeterprisen visse steder i Marbella og i Málagas gamle bydel kommer opp mot 5.000 euro.
 

Panorama-heis på vei i Torremolinos

Planene for byfornyelsen i Torremolinos fortsetter. Firkløver-regjeringen har nettopp vedtatt at man innen år 2020 skal oppføre en ny panorama-heis på 30 meter i parken La Batería. Prosjektet vil koste 277.000 euro som delvis finansieres av Junta de Andalucía. Prosjektet er en del av den byfornyelsen som kommunen har planlagt for bydelen rundt Parque La Batería og hovedgaten Carlota Alessandri. Kommunen har allerede igangsatt prosjektet i og omkring Avda. Palma de Mallorca, Calle San Miguel og Plaza Costa del Sol.

Del

Kanskje du også vil like

© 2009-2019 Det Norske Magasinet – Norrbom Marketing.
Designed and developed by yummp.

Søk på Det Norske Magasinet

Planlagt vedlikeholdsarbeid: Lørdag 5. august 2023 fra kl. 08.00 vil det foretas oppdateringer på norskemagasinet.com. Vær oppmerksom på at nettsiden vil være utilgjengelig i perioden når det foretas oppdateringer. Det samme gjelder for NorskePLUSS mobilappen.