Månedsmagasinet på Costa del Sol
Hotel Los Alamos legges ut for salg – Alle vil investere i Málaga – Catalonia: Stille før ny storm

Hotel Los Alamos legges ut for salg - Alle vil investere i Málaga - Catalonia: Stille før ny storm

Hotel Los Alamos legges ut for salg 

Etter tre år med juridisk bråk legges det gamle Hotel Los Alamos i Torremolinos nå ut for salg. Myndighetene har vurdert verdien på det falleferdige hotellet til 14,3 millioner euro. For denne summen får den nye eieren ikke bare det gamle hotellet. Han får også fem store tomter som ligger tilknyttet til hotellet, på totalt 78.500 kvadratmeter. Hotel Los Alamos ble tidligere drevet av Summa Hoteles, som ble erklært konkurs i 2014. Da hotellkjeden stengte dørene var hotellet i pen og brukbar stand, men det ble raskt robbet for møbler og andre brukbare materialer. De siste tre årene har hotellet forfalt noe enormt, og en total renovering er nødvendig.
 

Recreacion reurbanizacion Alameda Principal 1184891894 74115684 667x375

Alle vil investere i Málaga 

Interessen for å bo og investere i Málaga by fortsetter uhemmet. Store internasjonale investerings- og kapitalfond har fått øynene opp for potensialet i byen, og investerer i hoteller, private boliger, forretningslokaler og industrihaller. De kommende omleggingene til gågate av hovedgatene Alameda Principal og Carretería har falt i god jord hos investorene, og den store kjøpelysten merkes naturlig nok på prisene i byen. Kvadratmeterprisen på utleie for forretningsvirksomhet ligger i dag på 17 euro, og kjøpsprisen på boliger er oppe i 4.000 euro pr. kvadratmeter. I Málaga forventes det gjennomført 28.000 bolighandler i det kommende året. Det tallet matcher den gjeldende rekorden fra 2007.

Catalonia: Stille før ny storm

Det stjal overskriftene i samtlige spanske medier og fikk også massiv omtale i det øvrige Europa, men i den siste ukes tid har det vært stille om Catalonia. Kanskje er det stille før stormen, for på mandag vil sentralregjeringen aktivere grunnlovens paragraf 155 og dermed ta den endelige kontrollen over det katalanske parlamentet. Deretter vil regjeringen utskrive nyvalg i løpet av de neste seks månedene. Carles Puigdemonts frist til selv å utskrive valg er i ferd med å løpe ut. Som et motspill til at regjeringens griper inn, truer han med å utrope Catalonia til ny selvstendig republikk i løpet av fredagen. Om han gjør det, er det fare for at situasjonen vi så for noen uker siden kommer til å gjenoppstå.

Del

Kanskje du også vil like

© 2009-2019 Det Norske Magasinet – Norrbom Marketing.
Designed and developed by yummp.

Søk på Det Norske Magasinet

Planlagt vedlikeholdsarbeid: Lørdag 5. august 2023 fra kl. 08.00 vil det foretas oppdateringer på norskemagasinet.com. Vær oppmerksom på at nettsiden vil være utilgjengelig i perioden når det foretas oppdateringer. Det samme gjelder for NorskePLUSS mobilappen.