Månedsmagasinet på Costa del Sol
Vaksiner deg mot influensa – Turisme: ny strategi til tross for rekordår – Vold mot kvinner i hjemmet øker i Málaga

Vaksiner deg mot influensa - Turisme: ny strategi til tross for rekordår - Vold mot kvinner i hjemmet øker i Málaga

Vaksiner deg mot influensa

Myndighetene har iverksatt en kampanje som oppfordrer alle eldre og svake til å bli vaksinert mot høstens influensa-epidemi, som forventes å bli omfattende. Kampanjen går ut på at alle med tilgang til offentlig sykeforsikring (også utlendinger) kan bli vaksinert gratis hos Málaga-provinsens 191 legekontor.
Time skal bestilles gjennom sin vanlige fastlege, alternativt på telefon 955 545 060 eller via mail: saludresponde@juntadeandalucia.es
 

{loadposition landingpage2}

Turisme: ny strategi til tross for rekordår

For første gang i historien har Andalucía passert 25 millioner overnattinger i løpet av én sommersesong. Det er en stigning på to prosent i forhold til i fjor, og stigningen kommer fra ekstern turisme. De utenlandske gjestene står nemlig for en stigning på syv prosent i antall overnattinger, mens antallet for spanjolene faller med fire prosent. Til tross for de flotte tallene vil Junta de Andalucía i tiden fremover endre strategi i sin markedsføring, ved å fokusere mer på kultur, gastronomi og natur. Det vil man se på den kommende messen ”World Travel Market” i London, og det merkes allerede nå, når merkevaren og slagordet ”Andalusian Soul” er representert på store messer i Argentina, De Forente Arabiske Emirater og Qatar. Dette er et samarbeid mellom Sevilla, Granada, Córdoba og Málaga.

Vold mot kvinner i hjemmet øker i Málaga

I årets andre kvartal har myndighetene i Málaga-provinsen mottatt totalt 2084 anmeldelser for vold mot kvinnelige ektefeller. Det er en økning på 31,6 prosent i forhold til i fjor. De mange anmeldelsene bekymrer naturligvis myndighetene, selv om mange anmeldelser blir trukket før de kommer for retten. Det høye tallet kan også ses som et uttrykk for at flere i dag tør å anmelde en forbrytelse som mange tidligere ikke turte å anmelde. ”Uansett hvordan man analyserer tallene er mengden av anmeldelser altfor høy, og det er bekymrende hvor mange anmeldelser som er rettet mot samme person. Behandlingen av tidligere dømte personer har slått feil,” konkluderer Flor de Torres, som står i spissen for Junta de Andalucías likestillingsråd.

Del

Kanskje du også vil like

© 2009-2019 Det Norske Magasinet – Norrbom Marketing.
Designed and developed by yummp.

Søk på Det Norske Magasinet

Planlagt vedlikeholdsarbeid: Lørdag 5. august 2023 fra kl. 08.00 vil det foretas oppdateringer på norskemagasinet.com. Vær oppmerksom på at nettsiden vil være utilgjengelig i perioden når det foretas oppdateringer. Det samme gjelder for NorskePLUSS mobilappen.