Månedsmagasinet på Costa del Sol
Krisen i Catalonia: Regjeringen aktiverer paragraf 155 – 87 prosent kureres for brystkreft i Málaga – Benahavís er rikest

Krisen i Catalonia: Regjeringen aktiverer paragraf 155 - 87 prosent kureres for brystkreft i Málaga - Benahavís er rikest

Krisen i Catalonia: Regjeringen aktiverer paragraf 155

Tålmodigheten med katalanernes regjeringsleder, Carles Puigdemont, er over. Mariano Rajoy og hans regjering i Madrid aktiver nå den mye omtalte paragraf 155 i grunnloven, som oppløser det katalanske parlamentet. Rent administrativt tar aktiveringen en uke, men allerede på lørdag har Rajoy ekstraordinært innkalt sine ministre med ét punkt på dagsordenen; aktivering av paragraf 155. Det betyr selvsagt at Puigdemont vil bli anholdt og stilt for riksrett, samtidig som det katalanske parlament vil bli oppløst. Deretter overtar Madrid den administrative styringen av Catalonia frem til neste valg. Eneste utvei for Puigdemont er å utskrive valg i løpet av de nærmeste dagene.
Mariano Rajoy har massiv støtte fra både Ciudadanos og PSOE i det spanske parlament til å ta dette drastiske skrittet. Det er første gang i historien at det skjer.

87 prosent kureres for brystkreft i Málaga

Flere og flere kvinner rammes av brystkreft. Men flere enn noensinne blir også kurert. De siste tallene viser at 87 prosent av kvinnene som rammes av brystkreft i Málaga-provinsen blir kurert. Det er det beste tallet noensinne. Mellom 800 og 900 kvinner i Málaga-provinsen rammes hvert år av den fryktede sykdommen, men takket være hurtigere og bedre behandling enn tidligere vinner 87 prosent kampen mot kreften.

Benahavís er rikest

En ny undersøkelse fra skattevesenet plasserer Benahavís som Málaga-provinsens rikeste kommune. I følge undersøkelsen har hver innbygger i snitt en årsinntekt på 28.428 euro. På de etterfølgende plassene følger Rincon de la Victoria, Málaga, Marbella og Alhaurín de la Torre. På sisteplass kommer i år nok en gang Almáchar, hvor hver innbygger i snitt kun tjener 12.363 euro i året. Ondersøkelsen viser tydelig de store forskjellene det er på inntekt i Spania. Således ligger Benahavís kun som nummer 172 på den landsdekkende listen over høyeste inntektsnivå. Økonomisk har innbyggerne det best i Madrid-forstaden Pozuelo de Alarcón. Her tjener man i snitt 69.136 euro i året.

Del

Kanskje du også vil like

© 2009-2019 Det Norske Magasinet – Norrbom Marketing.
Designed and developed by yummp.

Søk på Det Norske Magasinet

Planlagt vedlikeholdsarbeid: Lørdag 5. august 2023 fra kl. 08.00 vil det foretas oppdateringer på norskemagasinet.com. Vær oppmerksom på at nettsiden vil være utilgjengelig i perioden når det foretas oppdateringer. Det samme gjelder for NorskePLUSS mobilappen.