Månedsmagasinet på Costa del Sol
Kaos i Catalonia – Marbella-politiker anholdt i Argentina – Ryanair kansellerer flere fly fra Spania

Kaos i Catalonia - Marbella-politiker anholdt i Argentina - Ryanair kansellerer flere fly fra Spania

Del

Share on facebook
Share on twitter
Share on pinterest
Share on email

Kaos i Catalonia

Det er fremdeles usikkert hva som vil skje i Catalonia på søndag 1. oktober. Den katalanske regionalregjeringen har utskrevet uavhengighetsvalg, som sentralregjeringen i Madrid, med støtte fra domstolene, har erklært ulovlig. Men et snevert flertall blant de katalanske politikerne fortsetter ufortrødent kampen for sitt valg, mens sentralregjeringen har valgt en litt mer moderat strategi for å forhindre valget. Således er samtlige borgermestre, offentlige funksjonærer og lokalpoliti blitt informert om deres plikt til ikke å åpne valgstedene den 1. oktober. – Og tilsvarende om deres juridiske ansvar ved ikke å gripe inn, hvis de får kjennskap til et åpent valgsted. Tilsvarende har spansk politi igangsatt en omfattende ransakning av alle trykkerier, for å sikre at valgmateriale ikke kommer i omløp. For et par dager siden konfiskerte politiet 1,3 millioner trykksaker (plakater, brosjyrer og løpesedler), som selvsagt promoterte et ja til uavhengighet. Situasjonen i Catalonia gir daglige overskrifter i nesten samtlige spanske medier, så her i Det Norske Magasinets redaksjon følger vi naturligvis opp saken.
 

Marbella-politiker anholdt i Argentina

Han forsvant i 2006, da Malaya-saken for alvor begynte i Marbella. Hele det gamle GIL-byrådet med følge ble anholdt og senere dømt for omfattende korrupsjon. Men ét byrådsmedlem var ikke hjemme, da politiet kom for å pågripe ham.
I elleve år har Carlos Fernández vært på flukt fra de spanske myndighetene – og etter hvert også Interpol. Men i forrige uke ble han pågrepet i sin bolig i byen Rivadavia, som er en mindre by med 80.000 innbyggere i det østlige Argentina.
Carlos Fernández er naturligvis blitt eldre å se på, men flere operasjoner har også bidratt til å endre hans utseende. Han har tilsynelatende livnært seg som coach for lokale bedrifter, private og sågar en forhenværende borgermesterkandidat. Han har arbeidet under navnet Carlos Hernández med H og ikke Fernández, som er hans riktige navn. Kort tid etter sin flukt møtte den tidligere Marbella-politikeren en argentinsk pike, som han i dag har to barn på henholdsvis seks og ni år med.
Det var argentinsk politi som sto bak pågripelsen av Carlos Fernández, og det er derfor de argentinske myndighetene som i løpet av de neste 30 dagene skal avgjøre om han skal utleveres til Spania eller ikke. Carlos Fernández ønsker å bli i Argentina av hensyn til sin familie og det nye livet som han har skapt der. I Spania kan han sannsynligvis ikke saksøkes, da foreldelsesfristen i Malaya-saken er utløpt.
 

{loadposition landingpage2}

Ryanair kansellerer flere fly fra Spania

Har du booket billett med Ryanair så er det best å sjekke at ditt fly faktisk kommer i luften før du setter kursen mot lufthavnen. Det irske flyselskapet vil nemlig de kommende seks uker kansellere 50 flygninger daglig – heriblant flere avganger fra Spania. Ryanair står plutselig uten piloter, fordi selskapet har feilberegnet i sin ferieplanlegging. Den fargerike eieren av Ryanair, Michael O’Leary, tar det fulle ansvar for feilen, og garanterer at alle reisende selvsagt får sine penger refundert. Han påpeker at det tross alt kun er to prosent av selskapets 2.000 daglige avganger som kanselleres, og at alt vil kjøre som planlagt igjen om seks uker. Flere Ryanair fly fra Madrid og Barcelona er de siste par dagene blitt avlyst. Málaga har hittil ikke blitt rammet av kanselleringene.

Del

Share on facebook
Share on twitter
Share on pinterest
Share on email

Kanskje du også vil like

Søk på Det Norske Magasinet